Hyzon komt naar Europa; productie door Holthausen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hyzon komt naar Europa; productie door Holthausen

De Groningse waterstofpioniers van Holthausen hebben een megadeal te pakken. De Amerikaanse fabrikant Hyzon Motors gaat de Europese markt voor waterstoftrucks betreden met een productiefaciliteit bij Holthausen. Dat laten Hyzon Motors en Holthausen zaterdag weten via social media.

Hyzon Motors is een vanuit Amerika opererende truckfabrikant. De oorsprong van Hyzon komt uit Singapore, waar het onder de naam Horizon brandstofcelsystemen maakt. De Europese marktintroductie begint per direct. Vanuit een nieuw te bouwen productiefaciliteit in Groningen moeten er eind 2021 al meer dan 100 waterstoftrucks (max. 50 ton) op de Europese markt beschikbaar komen. Uit de eerste vrijgegeven foto is het duidelijk dat de Hyzon gebaseerd is op een DAF XF.

Max en Carl Holthausen worden managing directors van Hyzon Motors Europe. “Als Europese pionier op het gebied van brandstofcelvoertuigen levert Holthausen Clean Technology al jaren waterstoftrucks en we zijn vereerd dat we nu samen met onze Amerikaanse partner Hyzon Motors de meest geavanceerde technologie voor brandstofcelvoertuigen aan Europese klanten kunnen leveren. Helemaal geprodueerd in Europa, om te voldoen aan de Europese duurzaamheids doelstellingen.“

Hyzon Motors Europe zal naar verwachting het eerste bedrijf in Europa zijn dat productie van emissievrije zware trucks kan aanbieden, met verwachte doorlooptijden van 6-8 maanden, en het enige bedrijf ter wereld dat zero-emissie trucks kan aanbieden met een totaalgewicht van meer dan 40 ton.

De bekendmaking van Hyzon Motors Europe gebeurt niet voor niets op 11 juli, de verjaardag van William Robert Grove. Hij was de pionier die in 1842 de brandstofceltechnologie uitvond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer