ID Logistics acquireert ook in de VS • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

ID Logistics acquireert ook in de VS

ID Logistics, het Franse logistieke concern dat in Nederland vorig jaar GVT Logistics overnam, heeft nu Kane Logistics in de Verenigde Staten overgenomen. Kane, actief in de contractlogistiek, boekte vorig jaar een omzet van 235 miljoen US dollar en heeft twintig vestigingen in Amerika.

 Eric Hémar, CEO van ID Logistics: “De overname van Kane Logistics vertegenwoordigt een van de belangrijkste externe groei-operaties in de geschiedenis van het bedrijf. Na in 2001 te zijn gestart met enkele grote retailklanten die we snel internationaal konden ondersteunen, is het bedrijf in 2013 overgeschakeld op e-commerce en retailvoorbereiding met de overname van CEPL. Vervolgens versterkte het zijn aanwezigheid in Europa met de recente overname van GVT in de Benelux. Nu openen we met de overname van Kane Logistics nieuwe perspectieven in Noord-Amerika, waar we onze knowhow versterken, in het bijzonder bij klanten van consumentengoederen, en ervaren en dynamische managers in ons team verwelkomen.”

Kane Logistics is een speler in value-added warehousing en contractlogistiek, opgericht in de Verenigde Staten in 1930 door de familie Kane, die er de fabuleuze bedrijfsslogan ‘Kane – is able’ bij bedacht. Het bedrijf werd in 2019 overgenomen door Harkness Capital Partners met als doel het platform van het bedrijf uit te bouwen en de groei te versnellen. In de afgelopen 3 jaar heeft Kane Logistics zich diepgaand getransformeerd tot een toonaangevende speler in contractlogistiek, met name met blue-chip consumer packaged goods en food and beverage fabrikanten, en distributiespecialisten. Door diensten met toegevoegde waarde toe te voegen aan traditionele logistieke diensten en door het algemene team te versterken, heeft Kane Logistics zijn inkomsten sinds 2019 jaarlijks met +20% laten groeien om in 2021 235 miljoen dollar te bereiken. Kane Logistics exploiteert nu 20 hubs in het hele land (met name in Pennsylvania, Georgia, Ohio, Illinois en Californië) die 725.000 vierkante meter vertegenwoordigen.

Voor de overname is de waarde van Kane Logistics op ongeveer 240 miljoen US dollar gezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer