Investeerder Fields neemt Logistic Force over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Investeerder Fields neemt Logistic Force over

Investeerder Fields Group uit Amsterdam neemt een belang in full-range transport- en logistiek HR-dienstverlener Logistic Force uit Tilburg. Aandeelhouder Patrick Villevoije van de Tilburgse onderneming zocht een investeerder om, samen met het huidige management van Logistic Force, de verdere groei van de onderneming te begeleiden. Deze is gevonden in hands-on investeerder Fields Group, een partij die reeds ruime ervaring heeft in de flexwereld. De deal is goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en met behulp van Marktlink Fusies en Overnames tot stand gekomen.

Logistic Force uit Tilburg is een speler met een landelijke oriëntatie en heeft 20 vestigingen. Het bedrijf heeft een jaaromzet van circa 75 miljoen euro. Logistic Force is actief op het gebied van uitzenden, werving en selectie en bedrijfsopleidingen. Het uitzendbureau richt zich hierbij met name op personeel in de sector transport en logistiek. Logistic Force zet dagelijks zo’n 1500 uitzendkrachten aan het werk bij klanten in heel Nederland.

CEO Martin van Dijk en aandeelhouder Patrick Villevoije van Logistic Force hadden meteen een klik met de Fields Group: “Bij Logistic Force doen wij er alles aan om een groepsgevoel te creëren door personeel met overeenkomstig DNA te vinden. Bij de zoektocht naar de juiste partner stond deze kernwaarde dan ook bovenaan het lijstje. Onze gesprekken met Fields Group voelden meteen goed aan. De makrobewegingen in de sector van HR-dienstverleners leiden tot mooie kansen en wij zijn blij dat wij met deze nieuwe partner vorm kunnen geven aan onze groeistrategie. De consolidatie binnen de sector biedt kansen voor Logistic Force en samen met Fields Group kunnen we sneller anticiperen op deze ontwikkeling. Dit leidt tot een groter marktaandeel waardoor we een nog aantrekkelijkere partner kunnen worden voor onze klanten en uitzendkrachten.”

 Joris van Gils, partner bij Fields Group: “Wij zien Logistic Force als een voorbeeldbedrijf binnen de flexbranche, waarbij de onderneming, door middel van sectorexpertise, mensen opleidt en begeleidt naar banen in de transport en logistiek. Voor klanten is Logistic Force een partner met toegevoegde waarde, die veel groeikansen biedt in een sector met krapte.”

 Jan Dijkmans van Marktlink Fusies en Overnames verwacht in algemene zin voor 2022 een continuering van de consolidatie op de uitzendmarkt: “Al meerdere jaren groeit het aantal overnames in deze sector. Na de reshuffle door de coronacrisis in 2020 en 2021, is het structurele arbeiderstekort in diverse sectoren verder vergroot. Wij denken daarom dat er opnieuw een stijging van het aantal overnames komt, waarbij HR-dienstverleners hun eigen talentpools gericht vergroten om opdrachtgevers van dienst te zijn.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer