Investeerder neemt Duvenbeck over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Investeerder neemt Duvenbeck over

De Duitse logistiek dienstverlener Duvenbeck is overgenomen door investeringsmaatschappij Waterland Private. Duvenbeck is met ongeveer 6.000 werknemers en een jaaromzet van circa 700 miljoen euro een van de grootste spelers op de Europese transportmarkt.

Eigenaar Thomas Duvenbeck zal als grootaandeelhouder aan de onderneming verbonden blijven en zal de groep in alle aangelegenheden van strategische ontwikkeling verder leiden, onder meer als voorzitter van de adviesraad. De transactie is nog onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuring door de antitrustautoriteiten, en er zijn en zullen geen verdere financiële details worden bekendgemaakt.

De Duvenbeck Groep is een familiebedrijf dat in 1932 werd opgericht en zijn hoofdzetel heeft in Bocholt, Noordrijn-Westfalen. De onderneming exploiteert in totaal 33 locaties in acht landen. Duvenbeck ziet zichzelf als een full-service logistieke dienstverlener op het gebied van op het gebied van concept, expeditie en contractlogistiek. Bovendien biedt de onderneming cross-docking, sequencing en traileryards. Duvenbeck heeft meer dan 1500 eigen eigen vrachtwagens, die hoofdzakelijk worden gebruikt voor afnemers in de automobiel- en industriesector, alsmede de landbouwvoertuigenindustrie. De omzet van de onderneming heeft meer dan verzevenvoudigd in de afgelopen 15 jaar.

De sterke groei van Duvenbeck zal worden voortgezet met de steun van de nieuwe met de steun van de nieuwe meerderheidsaandeelhouder Waterland. De nadruk zal liggen op internationaliseringsstrategie, de uitbreiding van kerncompetenties en de middellange termijnhet betreden van nieuwe klantensegmenten op de middellange termijn. Als een buy-&-build investeerder vertrouwt Waterland ook op regelmatige strategische overnames om de groei van haar portefeuillebedrijven duurzaam te versnellen.

Thomas en Pia Duvenbeck

Thomas Duvenbeck: “We waren op zoek naar een partner voor onze traditionele onderneming, een met ondernemersmentaliteit, naar samenwerking op ooghoogte en op voet van gelijkheid en de bereidwilligheid tot verbintenis van beide partners om de langdurige zakenrelaties met onze klanten en leveranciers te continueren. Waterland heeft ons een indrukwekkend track-record een aantrekkelijke, toekomstgerichte groeistrategie voor de hele groep. Mijn familiebedrijf is in goede in goede handen.”

Duvenbeck-directeur Christian Schweckhorst voegt daaraan toe: “Duvenbeck is altijd al bijzonder trots geweest op zijn bedrijfscultuur. Het was belangrijk voor ons dat een nieuwe aandeelhouder onze bedrijfswaarden begrijpt, deelt en actief naleeft. De chemie met Waterland was vanaf het begin goed. We zijn er zeker van dat we met Waterland voor de lange termijn kunnen gaan.”

“Duvenbeck heeft een uitzonderlijk goed kwaliteitsniveau op de markt en staat bekend om zijn partnerschappen met prestigieuze klanten, innovatieve concepten en een hoog niveau van respect voor haar werknemers,” verklaart Dr. Carsten Rahlfs, Managing Partner bij Waterland. “Wij willen op deze zeer solide basis voortbouwen en het succesvolle concept van Duvenbeck stap voor stap uitbreiden, waarbij zowel de klanten als de hele groep van ondernemingen merkbaar voordeel heeft. Wij verheugen ons op de samenwerking.”

Waterland heeft ruime ervaring op het gebied van logistiek en industriële outsourcing. Zij heeft momenteel belangen in de Global Transport Solutions Group (4PL-leverancier gericht op scheepsonderdelen) en Dematra (warehousing en distributie).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer