Jan de Rijk presteert goed ondanks turbulent 2021 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Jan de Rijk presteert goed ondanks turbulent 2021

Jan de Rijk Logistics presenteert de jaarresultaten over 2021 en die vallen niet tegen, ondanks de turbulente tijden waar iedereen mee te maken had.

Gedurende 2021 is de groepsomzet ten opzichte van 2020 sterk gestegen, van 228,6 miljoen euro in 2020 naar 256,6 miljoen euro in 2021. De Covid-19 pandemie heeft sinds begin 2020 een grote impact gehad op de volumes bij diverse bedrijfsonderdelen. De aanvankelijke daling werd vanaf het tweede kwartaal echter snel ingelopen en de vraag is tot het eind van het jaar sterk toegenomen. Ook het onderliggende resultaat verbeterde in 2021. In totaal steeg de winst vóór belastingen in 2021 tot 8,0 miljoen euro (3,1 procent), tegen 6,0 miljoen euro (2,6 procent) in 2020.  

Krapte arbeidsmarkt

Het snelle herstel van de economie en de problemen in wereldwijde supply chains hebben in de tweede helft van 2021 gezorgd voor een toenemende krapte op de arbeidsmarkt. Niet alleen bij chauffeurs, maar in alle onderdelen van de economie was en is deze krapte voelbaar.

CEO Fred Westdijk: “Ondanks de vele verstoringen door de pandemie, is Jan de Rijk Logistics in staat gebleken om belangrijke stappen te zetten op het gebied van digitalisering, organisatieontwikkeling en duurzaamheid. Ons vlootvernieuwingsprogramma is in volle vaart doorgegaan, de eerste hybride truck is besteld en de promotie van HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) en intermodaal transport bij onze klanten werpt zijn eerste vruchten af.”

Prijs brandstof

Het jaar is helaas begonnen met de oorlog in Oekraïne die zijn weerslag zal hebben op de logistieke sector, en dan met name op de prijs van brandstof en beschikbaarheid van chauffeurs. Andere kostenstijgingen ten gevolge van de supply chain problemen veroorzaakt tijdens de coronacrisis komen hier nog bovenop en zullen door klanten geabsorbeerd moeten worden. Verder is per februari 2022 het Mobility Package wetgeving in werking getreden, een pakket aan maatregelen vanuit de Europese Unie die eveneens kostenstijgingen met zich mee zal brengen en de beschikbaarheid van chauffeurs nog verder onder druk zal zetten.

Ondanks bovenstaande ontwikkelingen verwacht Jan de Rijk Logistics gezonde businessvolumes in 2022. Het coronavirus lijkt beter onder controle en veel bedrijven draaien op volle kracht om de vraag bij te benen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer