Jan de Rijk scoort steeds beter • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Jan de Rijk scoort steeds beter

Jan de Rijk Logistics heeft over 2020 een winst voor belasting van 6,0 miljoen euro (2019: 5,5 miljoen euro) bij een lagere omzet van 228,6 miljoen euro (2019: 230,4 miljoen euro) behaald. Vanaf het tweede kwartaal van vorig jaar zijn adequate maatregelen getroffen om de gevolgen van de corona uitbraak het hoofd te bieden. De initieel aangevraagde en ontvangen Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)-gelden zijn gedurende het boekjaar volledig terugbetaald. CEO Fred Westdijk: “De voorzichten voor 2021 zijn positief: onze organisatie werkt hard aan verdere resultaatverbetering en autonome groei.”

Gedurende 2020 is veel aandacht besteed aan het waarborgen van de gezondheid van de medewerkers van Jan de Rijk Logistics, en in het bijzonder die van de chauffeurs. Met trots stelt het bedrijf dat heter zeer goed in geslaagd is het personeel te beschermen en tegelijkertijd de dienstverlening naar de klanten te handhaven.


CEO Fred Westdijk: “Ondanks de vele verstoringen als gevolg van de coronapandemie gedurende het jaar zijn er belangrijke stappen gezet om onze interne efficiëntie verder te verbeteren. De grootste lange termijn uitdaging blijft echter de klimaatverandering, een steeds belangrijker wordend thema. Afgelopen jaar hebben we ons actief ingezet om klanten te overtuigen over te stappen op schonere brandstof, zoals HVO. In 2021 zullen we deze lijn verder doorzetten en willen we de eerste plug-in hybride truck in gebruik nemen voor distributie in de binnensteden.“

De effecten van de corona-pandemie blijven zeker tot medio 2021 gevoeld worden in de vorm van sluiting van winkels, volumeverminderingen bij productie-bedrijven en een tekort aan onderdelen in de auto-industrie. Jan de Rijk Logistics dat de luchtvracht en express sector, het komend jaar goed zullen blijven presteren door de toename van e-commercevolumes.

Door de vaccinatieprogramma’s is er licht aan het eind van de tunnel. Zodra de geldende restricties opgeheven worden, rekent Jan de Rijk Logistics op een snel herstel.

Eén reactie op “Jan de Rijk scoort steeds beter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer