Ga naar hoofdinhoud

Jan Dohmen overgenomen door Vervaeke

Het Belgische logistieke concern Vervaeke neemt de Nederlandse logistieke dienstverlener Jan Dohmen uit Herkenbosch over. In 2017 nam Vervaeke ook al het Nederlandse Van der Lee over.

De overname bezorgt Vervaeke, naar eigen zeggen Europees leider in tanktransport binnen de chemische-en petroleumsector, een sterke positie in multimodaal transport, niet alleen in Europa maar over heel de wereld. Jan Dohmen op haar beurt komt door de acquisitie in een nieuwe groeifase.

Jan Dohmen groeide sinds de oprichting in 1912 in Herkenbosch (Nederland) uit tot een belangrijke Europese intermodale logistieke dienstverlener in vloeibare chemicaliën en gassen en beschikt over een vloot van meer dan 700 tankcontainers. Jan Dohmen is gespecialiseerd in intermodaal, deepsea, gastransport en on-site logistics. Jan Dohmen heeft een omzet van meer dan 20 miljoen euro en telt zo’n 70 medewerkers op verschillende locaties. In Herkenbosch heeft het bedrijf tevens een belangrijke opslagsite en maintenance center. Zowel het huidige management als alle medewerkers blijven behouden voor Jan Dohmen.

Frédéric Derumeaux, CEO van Vervaeke (midden), met Roel van Heugten en Joost Sonnemans van Jan Dohmen

Vervaeke realiseert na de overname een omzet van meer dan 140 miljoen euro met een vloot van 750 trekkers, met meer dan 1000 tankopleggers, met 750 tankcontainers en met een team van 950 medewerkers. De groep biedt tanktransport aan vanuit dertien sites verspreid over de Benelux, Frankrijk en Duitsland en legt zich toe op het leveren van veeleisende logistieke diensten aan de chemische en de petroleumindustrie. Een continu proces van technische innovatie gecombineerd met ervaren, goed opgeleide lokale medewerkers staan garant voor deze dienstverlening.

Vervaeke heeft begin 2017 via de eerdere overname van het Nederlandse transportbedrijf van der Lee zijn kernactiviteiten verdubbeld en zijn geografische aanwezigheid in de grootste chemische cluster van Europa uitgebreid.

Met de overname van Jan Dohmen kan Vervaeke nu ook containertransporten via trein en boot aanbieden. “Deze onbegeleide transporten naar verdere bestemmingen vormen in tijden van chauffeurstekort, mobiliteitsproblemen en klimaatbewustzijn een bijkomende troef om de continuïteit van onze diensten te garanderen”, zegt Frédéric Derumeaux, CEO van Vervaeke. “De overname past perfect in onze strategie om onze veeleisende klanten steeds meer flexibele en kwaliteitsvolle oplossingen op logistiek vlak aan te bieden”, voegt hij eraan toe.

Het managementteam van Jan Dohmen, Joost Sonnemans en Roel van Heugten, is ook heel tevreden over over de overname. Sonnemans en Van Heugten blikken vol vertrouwen vooruit: “Dankzij de marktkennis en het grote klantenbestand van Vervaeke zien we vele mogelijkheden om onze specifieke diensten uit te bouwen.“

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer