JLN Transport gaat over naar tweede generatie Nijkamp • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

JLN Transport gaat over naar tweede generatie Nijkamp

JLN Transport uit Etten-Leur bestaat in oktober 2020 25 jaar. Een uitgelezen moment voor de overdracht van het bedrijf naar de volgende generatie. Joey Nijkamp, zoon van oprichters Gerrit en Peggy Nijkamp, draagt vanaf 2017 al de eindverantwoordelijkheid voor de transportonderneming. Na de aandelenoverdracht in oktober 2020 is hij 100% eigenaar van het bedrijf.

De overdracht van de aandelen is de formalisering van de feitelijke situatie, waarin Joey Nijkamp de eindverantwoordelijkheid heeft over de transportonderneming. Voor medewerkers, klanten en relaties blijft de dagelijkse praktijk dan ook hetzelfde. Ondanks de coronaperikelen kon de overdracht doorgaan. Joey Nijkamp: “In tijden als deze is het een geluk dat we zoveel specialisaties hebben. Er zijn minder aanvragen vanuit sommige opdrachtgevers, daarentegen is er een explosieve toename van het vervoer van consumentengoederen. Zo boekt JLN Transport in 2020 tot nu toe toch een mooi resultaat.”

De overdracht van de aandelen naar de volgende generatie Nijkamp zat al jaren in de planning. Joey Nijkamp: “We hebben hier de afgelopen jaren met elkaar naar toegewerkt; mijn ouders, mijn zus Lincy en ikzelf. We kozen voor oktober 2020 als moment voor de overdracht omdat het bedrijf dan 25 jaar bestaat. Idee was om de overdracht in combinatie met het jubileum uitgebreid te vieren met medewerkers, klanten en relaties. Nu kiezen we voor een ingetogen vorm om hen te bedanken voor hun inzet, steun en vertrouwen. Zo hebben we een speciaal jubileummagazine hebben laten maken.”

Overigens zullen oprichters Gerrit en Peggy Nijkamp na oktober 2020 nog zo nu en dan op het bedrijf te vinden zijn voor hand- en spandiensten. Joey Nijkamp: “Als je altijd zo hard hebt gewerkt als mijn ouders, is het fijn om je loopbaan rustig af te bouwen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer