‘Jost doet nog altijd aan sociale dumping’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Jost doet nog altijd aan sociale dumping’

De Belgische vakbond ACV-Transcom vindt het een slecht verhaal dat voormalig CEO van de Jost Group, Roland Jost, uit zijn strafzaak rond sociale dumping wegkomt met vrijwel louter voorwaardelijke straffen. “De betrokkene bezondigt zich nog altijd aan sociale dumping”, aldus Ludovic Moussebois van ACV-Transcom.

Afgelopen week werd de schikking tussen het federaal parket en Roland Jost definitief. De voormalig CEO, die nog wel altijd voorzitter is van de Raad van Bestuur van Jost Group, kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van 18 maanden en een boete van 4,8 miljoen euro, waarvan 4,6 miljoen euro voorwaardelijk. “Terwijl de betrokkene zich nog altijd aan sociale dumping bezondigt”, zucht Ludovic Moussebois van ACV-Transcom. “Met haar beslissing moedigt de correctionele rechtbank in Luik Jost aan om dat te blijven doen.”

De getroffen schikking heeft betrekking op feiten die dateren van voor 2017, maar ondertussen laat Jost volgens ACV-Transcom nog altijd chauffeurs uit Bulgarije, Roemenië, Polen en andere Oost-Europese landen invliegen om in of vanuit België te worden ingezet tegen loon- en arbeidsvoorwaarden die niet conform de Belgische zijn. Maar voor die ‘recente’ inbreuken is Jost nog niet op de vingers getikt. ACV-Transcom zal het parket hierover interpelleren.

Eén reactie op “‘Jost doet nog altijd aan sociale dumping’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer