Ga naar hoofdinhoud

Katoen Natie neemt Langen over

De Belgische logistiek dienstverlener Katoen Natie heeft haar Nederlandse branchegenoot Langen uit Elsloo overgenomen. Met de overname is het voortbestaan van de activiteiten van familiebedrijf Langen verzekerd. Het is al de tweede overname van Katoen Natie in korte tijd; dit voorjaar werd afvalverwerker Indaver overgenomen.

katoen-natie-about-us-petrochemicals-silosVolgens Katoen Natie is voor Langen de overname belangrijk voor de waarborging van de groei en continuïteit, en in het belang van het bedrijf en de werknemers. “Deze deal brengt een schaalvergroting in de branche met zich mee, vergroot het internationaal netwerk en waarborgt de service aan de Limburgse klanten. Het is een geweldige opportunity voor de verdere ontwikkeling van logistiek Limburg met Langen, mede door haar ligging aan hotspot haven Born, op de logistiek as met Noordrijn-Westfalen en in verbinding met de belangrijke havens Antwerpen en Rotterdam”, aldus Katoen Natie in een verklaring.

Voor Katoen Natie is de geografische ligging van Langen belangrijk. Katoen Natie: “De bedrijven van de groep Langen liggen in het smalste stukje Limburg (18 km breed) enkele km over de Belgische grens en dicht bij de Duitse grens. Zij vormen een ideale logistieke uitvalsbasis naar de Ruhr. Een logistiek platform gericht op het hart van het Duitse industriegebied.” Ook het congestieprobleem rond Antwerpen speelt mee. “De grootste vestiging van de groep Langen ligt in het havengebied van Born. In dit dorp aan de Maas ligt de grootste rivierhaven van Nederlands Limburg. Een grote containerterminal is de los/laadhaven voor het containerverkeer komende/gaande per barge vanuit/naar Antwerpen en Rotterdam. Nederlands Limburg en Duitsland zijn het natuurlijke hinterland van Born. Vanuit Born kunnen containers en goederen gedistribueerd worden landinwaarts. Tevens zijn er vanuit dit gebied rechtstreekse treinverbindingen.” Ook kunnen de  activiteiten van de groep Langen ‘perfect’ ingepast worden in de structuur van de groep Katoen Natie. Het gaat dan om de activiteiten Plastics, Spoelhallen, Poeders, Auto-onderdelen en Frisdranken van Langen. De groep Katoen Natie heeft reeds een zeer belangrijke vestiging in Nederlands Limburg in Nuth (silo’s). De activiteiten van deze vestiging zijn volledig complementair met Langen en kunnen dan ook organisatorisch in elkaar geschoven worden.

langenDe Langen groep bestaat uit meerdere vennootschappen. De groep heeft vestigingen in 6 landen: Nederland, België, Duitsland, Polen, Spanje & Frankrijk. Er zijn twee belangrijke activiteiten: transport en opslag en semi-industriële dienstverlening voor de petrochemie, de fijnchemie en de automobielindustrie. Langen beschikt over 225 trucks en 450 trailers, plus werkplaatsen en garages in Tudderen (Duitsland), Leszno (Polen), Barcelona (Spanje) en Elsloo (Nederland) en spoelhallen, cleaning- en tankstations in Elsloo, Metz (Frankrijk) en Barcelona. Daarnaast beschikt het over diverse magazijnen en siloparken.

Bij Langen  werken 460 mensen. Het bedrijf heeft een jaaromzet van circa 50 miljoen euro en maakte vorig jaar een winst van 2,1 miljoen euro. Volgens Katoen Natie is Langen Groep ‘quasi-schuldenvrij en winstgevend’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer