Ga naar hoofdinhoud

Kloosterboer neemt Columbus Spedition over

Logistiek dienstverlener Kloosterboer heeft eind vorige maand het Duitse Columbus Spedition GmbH overgenomen, een toonaangevend transportbedrijf gespecialiseerd in de logistieke dienstverlening voor temperatuurgecontroleerde voedselproducten, gelegen in de vissershaven van Bremerhaven.

Columbus houdt zich bezig met het laden, lossen en transport van containers met voedselproducten, import- en exportmanagement, inclusief het bijbehorende voor- en natransport. In de afgelopen 30 jaar hebben de verkopende partijen FRoSTA Aktiengesellschaft, Würfel Spedition Beteiligungs-GmbH en SLH Sea Life Harvesting GmbH van Columbus een toonaangevend transportbedrijf opgebouwd dat gespecialiseerd is in de logistieke dienstverlening voor temperatuurgecontroleerde voedselproducten. Door de overname van het bedrijf door Kloosterboer wordt Columbus naar een hoger niveau getild.

Volgens Mark Ketelaar, Executive Director Port Cold Stores bij Kloosterboer, is de overname van Columbus een logische stap in de strategie om het geïntegreerde logistieke netwerk van Kloosterboer verder uit te breiden. Kloosterboer exploiteert al enkele jaren het grootste openbare koel- en vrieshuis in de haven van Bremerhaven, het hart van de Duitse visverwerkende industrie. Vanwege de groeiende markt voor gekoelde opslag is er steeds meer vraag naar grote, flexibele en betrouwbare logistieke partners die end-to-end oplossingen bieden. Door de overname van Columbus kan Kloosterboer zijn klanten deze geïntegreerde logistieke diensten bieden, waaronder multimodaal transport, het organiseren van backhaul en douaneafhandeling.

“Door de combinatie van uitgebreide ervaring op het gebied van gekoelde opslag, waardetoevoegende diensten en logistieke diensten heeft Kloosterboer een schaalbaar platform om onze klanten one-stop-shop oplossingen te bieden”, aldus Hinrich Windler, CEO van Columbus Spedition.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer