Kooiker Logistiek neemt Brant Visser over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kooiker Logistiek neemt Brant Visser over

Logistiek dienstverlener Brant Visser uit Heerenveen is met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 overgenomen door Kooiker Logistiek uit Grou. Kooiker Logistiek, opgericht in 1918, heeft haar hoofdvestiging in Grou en heeft daarnaast locaties in Leeuwarden, Franeker, Drachten, Meppel (2x) en Toruń (Polen). Brant Visser & Zonen, opgericht in 1892, oorspronkelijk gevestigd in Anjum en in 1999 verhuisd naar Heerenveen, heeft al haar activiteiten in deze logistieke ‘hotspot’ geconcentreerd.

Het bundelen van de twee Friese transportbedrijven zorgt volgens beide partijen voor een landelijke speler met internationale slagkracht op het gebied van transport, distributie en warehousing.

Met deze overname anticipeert Kooiker Logistiek naar eigen zeggen op de toekomstige ontwikkelingen binnen de logistieke sector. Schaalgrootte is een steeds belangrijker wordende factor om de juiste stappen te kunnen zetten op het gebied van kwaliteit, managementinformatie, digitalisering en duurzaamheid. Door de overname kan Kooiker Logistiek beter voldoen aan de wensen en eisen van zowel bestaande als potentiele klanten.

In de komende jaren zal het bedrijf verder groeien door op meerdere locaties in Noord-Nederland magazijnen te exploiteren voor haar klanten. In combinatie met warehousing kunnen ook transport en distributie op een zo efficiënt mogelijke wijze worden uitgevoerd.

Door de samenvoeging ontstaat een bedrijf van circa 280 medewerkers, 130 trekkende eenheden en is er de beschikking over 4 moderne warehouses met een totale opslagcapaciteit van meer dan 100.000 pallets. De nieuwe organisatie is ISO 9001, ISO 45000, BRC-IFS, Lean&Green, SKAL, GMP+ en AEO-S gecertificeerd.

De huidige aandeelhouders van Brant Visser, Brant, Kees en Sijtze Visser nemen na een zorgvuldige overdracht afscheid van het bedrijf. René Visser (geen directe familie overigens) is de huidige directeur/eigenaar van Kooiker Logistiek en zal samen met het huidige management van Brant Visser en Kooiker Logistiek het bedrijf gaan leiden.

Brant Visser, directeur Brant Visser en zonen: “Het was in eerste instantie een moeilijke keuze om het bedrijf te verkopen. We zijn echter trots dat wat we met onze medewerkers in al die jaren hebben opgebouwd aan de juiste kandidaat kunnen overdragen. Hierdoor wordt het geheel nog sterker en is de continuïteit en verdere groei van het bedrijf gewaarborgd.”

René Visser, directeur Kooiker Logistiek: “Ik ben zeer content met deze logische maar ook mooie kans die uitstekend past in de strategie voor de toekomst van het bedrijf: diverse warehouses in Noord-Nederland, zodat een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers kan worden bediend. Daarnaast zijn de bedrijven samen in staat om een breed pakket aan transportmogelijkheden aan te bieden: (inter)nationaal volumevervoer, dedicated transport maar ook een uitgebreide distributie van deel- en complete zendingen naar de Benelux-landen, Duitsland en Frankrijk.

De bedrijfsnaam Brant Visser zal blijven bestaan naast de huidige bedrijfsnamen Kooiker Distributie, Althuisius Polska, Althuisius Logistics, Althuisius Opslag en Wurkwize.

3 reacties op “Kooiker Logistiek neemt Brant Visser over

 • Tinus Smeekens

  Jammer weer een mooi Nederlands bedrijf wat verdwijnt zoals al zovele

  1. Arjan Velthoven

   Goed lezen Tinus. Brant Visser verdwijnt niet, het krijgt enkel een andere eigenaar. Het blijft zelfs onder eigen naam bestaan…

 • Agaath Vlietstra

  Tja als directe nicht van Brant Visser, de directeur, doet het mij eerlijk gezegd tóch pijn!!!

  Destijds heb ik grote moeite gehad met de verhuizing van het internationale transportbedrijf. Per slot van rekening was het in Anjum (Frl.) al méér dan 100 (!!!) jaren gevestigd. Het had daar geschiedenis geschreven én maakte onderdeel uit van de geschiedenis van het dorp Anjum.
  Vast en zeker een hele aderlating voor Anjum om een internationaal transportbedrijf te zien vertrekken. Mogelijk met verlies gepaard gaande van meerdere arbeidplaatsen voor inwoners uit Anjum waarvoor de nieuwe reisafstand naar Heerenveen (Frl.) te groot werd òf ook in alle eerlijkheid was op te merken, nauwelijks realiseerbaar met het OV.
  En tegelijkertijd zou Anjum wellicht kunnen begrijpen dat deze Firma Brant (Jan) Visser & Zonen, ook te maken had met een expansiedrift ofwel de intentie om uit te breiden. Dát zou juist wellicht van belang zijn (geweest) om van deze Firma Brant (Jan) Visser & Zonen, de continuïteit van een internationaal transportbedrijf te kunnen waarborgen!!!

  – En ja aan een nicht op zéér grote afstand had Brant Visser toen én nu, ten enenmale niets.

  Het is voor mij als verre nicht immers makkelijk te zeggen erg graag bereid te zijn geweest om eventueel mee te werken binnen de Firma Brant (Jan) Visser & Zonen, zo’n mooi internationaal familiebedrijf met de talenten die ik had en heb en juist dáár van pas zouden komen… Mits ik tenminste enigszins in de buurt van Anjum of het latere Heerenveen, beiden in (Frl.) gelegen, zou woonachtig zijn (geweest).

  Helaas was en is dat nóg steeds bij lange na niet zo (geboren in Waarder (Z.H.), als 3-jarige peuter verhuisd naar Doornspijk (Gld.), hiervandaan ben ik naar Voorburg (Z.H.) als 19-jarige verhuisd en tot slot op mijn 42e verhuisd naar Katwijk aan den Rijn (Z.H.), alwaar ik nog steeds sinds april 2012 woon.) Duidelijk Brant steeds opnieuw véėl te ver van Anjum of later Heerenveen vandaan.

  Tja die buikpijn bij de verhuizing van Anjum naar Heerenveen, bemerk ik ook nu bij deze verkoop!!! Wél ben ik als sentimentele nicht enorm blij dat de náám Firma Brant (Jan) Visser & Zonen, internationaal transportbedrijf, gewoon blijft voortbestaan!!! Zo kan ik nog steeds bij het zien van zo’n schitterende vrachtwagen van binnen helemaal blij, trots, vrolijk en warm worden… Zélfs al is de kans heel klein op een vrachtwagenchauffeur die tevens familie van mij is, vrijwel direct en automatisch zwaai ik dan zeer uitbundig!!!

  Beste directeur & neef Brant, zo te lezen in een klein artikel ben je met je zonen opnieuw zeker niet over één nacht ijs gegaan. Je hebt opnieuw alle voors en tegens zeer vakkundig afgewogen in het belang van de zaak!!! Dat siert jou en jullie allemaal, want de mening van een nicht vol sentimentele gevoelens is juist dán onbruikbaar… Misschien tóch ergens diep in jouw en jullie hart enigszins ter bemoediging òf anderszins een glimlach waard. Het ga jou en jullie allemaal goed!!!

  Oók de overnamepartij wens ik alle goeds!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer