Ga naar hoofdinhoud

Kuehne + Nagel verkoopt contractlogistiek aan XPO

Kuehne + Nagel sluit een definitieve overeenkomst voor de verkoop van een groot deel van de Britse contractlogistiek aan XPO Logistics. Het toepassingsgebied van de transactie omvat de drankenlogistiek, de foodlogistiek en retail & technologie. Deze activiteiten genereerden een omzet van ongeveer 700 miljoen euro in 2019. Er werken zo’n 7.500 medewerkers.

Dr. Detlef Trefzger, CEO van Kuehne + Nagel International AG, licht toe: “Een jaar geleden kondigden we voor het eerst de strategische herziening van onze contractlogistieke activiteiten aan om de winstgevendheid te verbeteren en ons te richten op onze belangrijkste, schaalbare oplossingen. We hebben nu een belangrijke mijlpaal bereikt in deze inspanning, nadat we een overeenkomst hebben bereikt om belangrijke niet-kernactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk te verkopen. Met XPO Logistics zijn we blij dat we een goed nieuw thuis hebben gevonden voor onze klanten en medewerkers.”

Kuehne + Nagel wil zich blijven inzetten voor de beste klantoplossingen en service in het Verenigd Koninkrijk voor alle bedrijfsonderdelen, inclusief de contractlogistiek. Het bedrijf blijft wel actief in voor de luchtvaartindustrie, de overheid en de farmaceutische industrie. Hierin ziet K+N nog duidelijke groeimogelijkheden.

K+N en XPO zijn overeengekomen om geen financiële details bekend te maken. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, met inbegrip van de goedkeuring van de fusie door de bevoegde mededingingsautoriteiten. De transactie zal naar verwachting in de tweede helft van het jaar worden afgerond.

Eén reactie op “Kuehne + Nagel verkoopt contractlogistiek aan XPO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer