Ga naar hoofdinhoud

Leon Janssen CEO Schenker BeNeLux

Met ingang van 1 februari 2016 wordt Leon Janssen, momenteel CEO van Schenker Logistics Nederland B.V., verantwoordelijk voor de BeNeLux-organisatie. In zijn nieuwe rol geeft hij leiding aan de Schenker Logistics-organisaties in België, Nederland en Luxemburg. Deze benoeming is onderdeel van de organisatorische herinrichting van DB Schenker Logistics om zodoende de Europese structuur tot één regio samen te voegen, waarbij efficiënter, sneller en korte lijnen de kernwoorden zijn.

2016_LeonJanssen_SchenkerBeNeLuxDe 36 Europese landenorganisaties worden onderverdeeld in tien landenclusters. Chief Executive Officer van de nieuwe Regio Europa is Ewald Kaiser, tevens verantwoordelijk voor Landtransport in de Management Board van Schenker AG. Vanaf 1 januari 2016 is Regio Europa de grootste business unit van de logistieke divisie van Deutsche Bahn (DB), met zo’n 40.000 van de in totaal 65.000 medewerkers.

De nieuwe structuur in Europa maakt DB Schenker krachtiger en sneller bij het maken en uitvoeren van beslissingen. Dit is cruciaal in de huidige trend van digitalisering en globalisering. Deze centralisatie maakt het mogelijk om de Regio Europa daarin te laten versnellen.

Vooral bij multinationals is er een sterkte behoefte om toegang te hebben tot Europa als één markt, zonder grenzen. De nieuwe structuur biedt daarvoor betere mogelijkheden. Vereenvoudigde en korte besluitvormingsprocessen maken het makkelijker om integrale logistieke oplossingen samen te stellen die specifiek voldoen aan de vraag van de klant en snel uitvoerbaar zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer