Ga naar hoofdinhoud

Linea Logistics neemt UTI Forwarding over

Linea Logistics, wereldwijd actief in temperatuur gecontroleerde industriële REIT en logistieke oplossingen, neemt de Rotterdamse freight forwarder UTI Forwarding over. De overname markeert de intrede van Lineage in de expeditiesector in Europa, waardoor Lineages end-to-end supply chain-aanbod verder wordt versterkt door de operationele synergieën voor het transport van goederen via Lineage’s wereldwijde magazijnnetwerk te bevorderen. De transactie, die afhankelijk is van goedkeuring door de bevoegde mededingingsautoriteiten, zal worden afgerond na ontvangst van de goedkeuring.

UTI Forwarding, opgericht in 1961, is een toonaangevend expeditiebedrijf dat strategisch gevestigd is in Rotterdam, Nederland, met een nieuw kantoor in Gdansk, Polen. De onderneming is gespecialiseerd in het exporteren en importeren van Full Container Load vracht, waarbij zowel temperatuurgecontroleerde als andere goederen in containers worden behandeld. Met meer dan 400 klanten beheert UTI containerzendingen van en naar elke haven ter wereld.

“Wij zijn verheugd over onze overname van UTI. Samen zullen we een one-stop-oplossing bieden aan onze gezamenlijke klanten die nieuwe efficiëntie creëert tussen import- en export-gebaseerde containerbewegingen en onze magazijnen die ons zullen helpen om verspilling in de supply chain te verminderen”, zegt Mike McClendon, President van International Operations & EVP van Network Optimization bij Lineage. “UTI heeft een uitzonderlijk managementteam en we zijn verheugd om met hen samen te werken om dit aanbod uit te breiden naar nieuwe klanten en tegelijkertijd te investeren in technologie om groei en besparingen verder te stimuleren.”

“Vanaf het moment dat we met Lineage in gesprek raakten, was het voor ons duidelijk dat onze bedrijven een geweldige match waren. We delen een vergelijkbare no-nonsense cultuur, terwijl onze klantenbestanden en diensten elkaar perfect aanvullen”, aldus Peter de Kramer, CEO van UTI Forwarding. “Ons bedrijf maakt al enige tijd een aanzienlijke groei en ontwikkeling door, en we hebben bepaalde mijlpalen eerder bereikt dan we hadden verwacht. Vooruitlopend op onze gesprekken met Lineage heeft Nordian Capital ons geholpen duidelijk inzicht te bieden in onze prestaties en onze ambities voor verdere expansie. Door nu deel uit te maken van Lineage kunnen we onze klanten in de toekomst nog beter van dienst zijn en plaatst UTI waar het thuishoort – aan de top van de internationale containermarkt.”

Perry Bos en Caspar Mutze van Nordian Capital merkten verder op: “Zoals we de afgelopen jaren hebben samengewerkt, heeft UTI zich enorm ontwikkeld en is nu klaar voor hun volgende stap. UTI had zich geen betere partner kunnen wensen om haar groeiambities te realiseren. Verschillende kopers toonden interesse, maar het was van meet af aan duidelijk dat het management van UTI van mening was dat Lineage de beste mogelijkheden bood om het aanbod aan hun klanten uit te breiden. Nordian is trots op wat we samen met UTI hebben bereikt en we zijn ervan overtuigd dat UTI en Lineage een mooie toekomst voor zich hebben.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer