Lineage Logistics neemt Kloosterboer over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Lineage Logistics neemt Kloosterboer over

Het Amerikaanse Lineage Logistics koopt de Nederlandse logistiek dienstverlener Kloosterboer Groep voor een niet nader bekend gemaakt bedrag.

Kloosterboer bestaat uit elf vestigingen verspreid over Nederland, Frankrijk, Duitsland, Canada en Zuid-Afrika, met een totale capaciteit van 6,4 miljoen kubieke meter en 790.000 palletposities en meer dan 900 teamleden. Kloosterboer is een familiebedrijf met een rijke erfenis als groentehandelsbedrijf die teruggaat tot 1925. In de loop der generaties is Kloosterboer uitgegroeid tot een van Europa’s bekendste bedrijven op het gebied van supply chain solutions. De familie Kloosterboer zal betrokken blijven bij de toekomst van de onderneming. Zij hebben ervoor gekozen om investeerder te worden in Lineage en een deel van de verkoopopbrengst te investeren in het eigen vermogen van Lineage.

“Het verwelkomen van Kloosterboer in de Lineage familie markeert een monumentale stap in het bereiken van onze visie om ’s werelds meest dynamische temperatuur gecontroleerde logistieke bedrijf te worden met de mogelijkheid om klanten in verschillende landen over de hele wereld te bedienen”, zegt Mike McClendon, Lineage’s President of International Operations & EVP of Network Optimization. “Kloosterboers sterke ondernemende cultuur en management team, gecombineerd met hun state-of-the-art, strategisch gelegen faciliteitennetwerk vullen Lineage’s internationale voetafdruk en innovatieve geest perfect aan, wat ongelooflijke waarde zal leveren aan onze gecombineerde klanten.”

In lijn met Lineage’s doel om de voedselketen te transformeren om verspilling te elimineren en de wereld te helpen voeden, is Kloosterboer erkend door BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) als een koploper in duurzame koelhuisoperaties. Het netwerk van Kloosterboer bestaat uit bijna 18.000 zonnepanelen, vier windturbines die zware hijswerktuigen van energie voorzien en een jaarlijkse CO2-reductie die gelijk staat aan het verbruik van meer dan 4.100 huishoudens. Lineage is overigens behoorlijk op het overnamepad de laatste jaren. Vorig jaar werd Frigo ‘s-Heerenberg verkocht aan Lineage, eerder dit jaar werd het Rotterdamse UTI Forwarding overgenomen.

“Kloosterboer richt zich al lange tijd op het leveren van innovatieve en duurzame oplossingen en we zien een grote aansluiting bij de inzet van Lineage voor zowel de klant als het milieu”, aldus de familieleden van Kloosterboer. “We kennen de oprichters van Lineage sinds 2014 en zijn ervan overtuigd dat Lineage de juiste partner is om te helpen de end-to-end logistieke behoeften van onze klanten te blijven bedienen en de groei van de best-in-class capaciteiten van Kloosterboer te versnellen. We zijn enthousiast over een mooie toekomst vol mogelijkheden voor ons team.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer