LIT neemt Fehrenkötter over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

LIT neemt Fehrenkötter over

De LIT Groep uit het Duitse Brake neemt de bekende Duitse vervoerder Fehrenkötter Transport & Logistik over. Fehrenkötter, dat gespecialiseerd is in het vervoer van voertuigen en landbouwmachines, zal in de toekomst als een zelfstandige eenheid binnen de LIT-groep opereren. Joachim Fehrenkötter zal het bedrijf blijven leiden als algemeen directeur, aldus beide bedrijven in een verklaring.

De achtergrond voor de overname is het ontbreken van een opvolgingsplan in de familie, verklaart Joachim Fehrenkötter. Daarom wilde hij zijn opvolging in een vroeg stadium verduidelijken. Hij zal het bedrijf met ongeveer 400 werknemers blijven leiden als algemeen directeur, aldus een verklaring. Volgens het bedrijf omvat de vloot van Fehrenkötter meer dan 150 eigen vrachtwagens met drive-over platform of stapellaadbakken, alsmede diepladers.

Ingo Schreiber van LIT (links) en Joachim Fehrenkötter bekrachtigen de overname

LIT heeft in de afgelopen jaren verscheidene middelgrote ondernemingen overgenomen, zoals Westfalia Intralog uit Herford, het in Minden gevestigde Hölkemeier Spedition of het in Bremen gevestigde Kieserling Spedition.

“Fehrenkötter is marktleider op het gebied van transport van landbouwmachines en logistiek voor recreatievoertuigen. Gebieden waar wij een groot groeipotentieel zien”, zegt LIT-bestuurslid Ingo Schreiber. Bovendien heeft Fehrenkötter zich zeer goed gepositioneerd in de uitgaande logistiek van autofabrikanten en vormt daarmee een aanvulling op de op de inkomende automotive-activiteiten gerichte activiteiten. Volgens de ondernemingen zullen de fusie en de uitbreiding van de dienstenportefeuille hier resulteren in zeer goede groeimogelijkheden.”

De LIT Groep heeft 75 vestigingen in 15 landen, 550.000 vierkante meter logistieke ruimte en een vloot van meer dan 1.400 vrachtwagens, 1.100 aanhangwagens en 4.500 wissellaadbakken. De meer dan 3.500 werknemers genereerden in 2021 een omzet van 575 miljoen euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer