Ga naar hoofdinhoud

Logistieke gemeenschap bundelt krachten in SPL

Het logistieke bedrijfsleven verenigd in de Logistieke Alliantie (LA) en het verladend bedrijfsleven vertegenwoordigd door verladersorganisatie EVO, bundelen de krachten in het vandaag gelanceerde Strategisch Platform Logistiek (SPL). Ook universiteiten, HBO’s en de logistieke knooppunten gaan deel uitmaken van het SPL.

Febo logistiekHet SPL vormt een strategisch aanspreekpunt voor de overheid van de logistieke gemeenschap (het logistieke en verladende bedrijfsleven) voor visievorming en innovatie. Het SPL is ook een platform voor relevante partijen in de logistiek om het commitment, de samenhang, prioritering en efficiënte uitvoering te borgen van de verschillende kerngebieden, zoals de verspreiding van kennis naar het MKB. Het SPL heeft niet de taak om al dan niet namens de voordragende organisaties belangen te behartigen.

De LA en EVO zijn positief over de oprichting van het Nederlands Topinstituut voor Supply Chain Management en de Supply Chain Campus. Met de komst van het Topinstituut en de Supply Chain Campus toont Nederland aan dat door samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven, logistiek hoog op de agenda staat. Dit is van groot belang voor het behoud en de versterking van de economische vitaliteit van Nederland.

Het SPL steunt het innovatieprogramma dat is opgesteld door de Commissie Van Laarhoven en dat de ambitie heeft om Nederland in 2020 het Europees marktleiderschap te laten verwerven in de aansturing van internationale goederenstromen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer