Ga naar hoofdinhoud

Lubbers neemt Uniworld Logistics Singapore over

Lubbers Logistics Group, logistiek specialist voor de energiesector en aanverwante industrieën, neemt per ingang van 1 juni 2019 een meerderheidsbelang in Uniworld Logistics Singapore Pte Ltd. De activiteiten van de Singapore afdeling van Uniworld Logistics Group worden volledig geïntegreerd in Lubbers Global Freight en zal verder gaan onder de nieuwe merknaam Lubbers Uniworld Global Freight Singapore Pte Ltd.

De overname is onderdeel van Lubbers’ strategie om haar positie binnen de wereldwijde logistieke markt, met focus op de energie sector, verder te verstevigen. Uniworld Singapore zal onderdeel worden van het netwerk van Lubbers Global Freight, maar zal ook het vertegenwoordigende kantoor van Uniworld Logistics Group, met haar hoofdkantoor in India, blijven.

Door deze overname vestigt Lubbers Global Freight zich nu in Azië (APAC regio) en voegt hiermee een significant aantal nieuwe handelsroutes aan het wereldwijde netwerk toe. Lubbers is er trots op dat de kennis en ervaring van het Uniworld Singapore team, dat onder leiding staat van Dhr. Shah Eran, aan het bedrijf wordt toegevoegd en verwelkomt de nieuwe collega’s in het Lubbers team.

In de komende periode zal de Singapore vestiging volledig worden geïntegreerd in de Lubbers organisatie op het vlak van IT systemen, rapportages, VGWM-beleid en procedures.

Met ingang van 1 juni zal Steven Slim in de functie van Regional Director APAC de leiding nemen in het verder ontwikkelen van Lubbers Uniworld Global Freight in deze regio. Steven heeft de afgelopen 20 jaar veel ervaring opgedaan in management functies bij verschillende logistieke dienstverleners, met focus op de olie & gas industrie, in Azië. Steven zal gevestigd zijn in Singapore.

Ger Engelsman, CEO Lubbers Logistics Group: “Met deze overname zetten we een belangrijke stap in onze ambitie om een wereldwijd netwerk met focus op de energiesector op te zetten en ons bedrijf te laten groeien op het vlak van gespecialiseerde multimodale transport- en logistieke dienstverlening. Wij zijn erg trots op onze samenwerking met Uniworld, welke zeker weten nieuwe kansen voor onze klanten gaat bieden.”

Prem Kumar, CEO Uniworld Logistics Group: “We houden een belangrijk minderheidsbelang in het nieuwe bedrijf, welke hierdoor ook een volwaardige vestiging binnen het Uniworld netwerk zal blijven. We zullen onze sterke aanwezigheid in Azië en het Indisch subcontinent niet alleen behouden, maar ook verstevigen. De samenwerking met Lubbers brengt ervaring en expertise van de energiesector naar de Uniworld Group en brengt nieuwe klanten in de APAC regio naar Lubbers, wat ons gezamenlijk tot een sterke wereldwijde speler maakt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer