Mammoet in de etalage • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Mammoet in de etalage

SHV Holdings, het moederbedrijf van Mammoet, bekijkt of het dat bedrijf kan verkopen. Ook Eriks moet als het aan SHV ligt verkocht worden.

SHV wil de samenstelling van de holding herzien en is tot de conclusie gekomen dat het niet het beste is om alle acht groepen tegelijk te ondersteunen bij het realiseren van hun volledige potentieel en ambities. SHV is van mening dat zowel Eriks als Mammoet onder een nieuwe eigenaar deze mogelijkheid zullen hebben.

Eriks heeft de eerste fase van haar Fuel for Growth-programma succesvol afgesloten en haar omzet en winst verbeteren gestaag, terwijl er nog veel potentieel is voor extra groei. Met een nieuwe eigenaar kan Eriks zich niet alleen richten op groei van het bestaande bedrijf, maar ook op overnames.

Voor Mammoet bieden de leidende posities in Europa, Amerika en wereldwijde projecten, alsmede de succesvolle afbouw van enkele lokale activiteiten in APAC en MEA en de vorming van de in Dubai gevestigde internationale projectenorganisatie veel potentieel voor toekomstige groei. Met een nieuwe eigenaar kan Mammoet alle mogelijkheden voor verdere uitbreiding onderzoeken.

Jeroen Drost, CEO van SHV: “Het is duidelijk geworden dat het bieden van optimale ondersteuning aan acht groepen niet kan worden gedaan op de manier waarop wij dat zouden willen. Dat betekent niet dat de beslissing om ERIKS en Mammoet mogelijk af te stoten lichtvaardig is genomen. Beide zijn al vele jaren gewaardeerde leden van de SHV-familie en het is met spijt dat wij hen moeten laten gaan. Het belangrijkste voor SHV is nu om ervoor te zorgen dat we nieuwe eigenaren vinden die Eriks en Mammoet en onze collega’s willen ondersteunen bij deze volgende stap. We voelen allemaal sterk deze verplichting en zullen deel uitmaken van elke beslissing in het proces.”

Paul van Gelder, CEO van Mammoet: “Als wereldmarktleider hebben wij aangetoond flexibel te zijn. We zijn overgestapt van een door olie en gas gedomineerde orderportefeuille naar een gediversifieerde omzet uit meerdere sectoren, zoals kernenergie, infrastructuur en duurzame energie. Deze diversificatie en verschillende verbeteringsprogramma’s hebben in de afgelopen vijf jaar geleid tot een sterke omzetgroei en een hogere winstgevendheid. SHV is een geweldige eigenaar van Mammoet geweest en heeft ons geholpen bij het realiseren van onze strategische doelstellingen. Ik ben ervan overtuigd dat we ook onder een nieuwe eigenaar uitstekende resultaten zullen kunnen blijven leveren, ter ondersteuning van onze strategie om een duurzame toekomst voor ons bedrijf en onze planeet te creëren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer