MAN breidt fabriek in Krakau uit • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

MAN breidt fabriek in Krakau uit

MAN Truck & Bus verhoogt het tempo van zijn transformatie en de daarmee gepaard gaande uitbreiding van zijn fabriek in het Poolse Krakau. De funderingen werden gelegd tijdens een feestelijke ceremonie. MAN investeert ongeveer 130 miljoen euro in de uitbreiding van deze productiefabriek. Tegen september 2022 zal de productielocatie met ongeveer een derde worden uitgebreid. MAN wil met de uitbreiding het volume trucks beter kunnen balanceren.

Hierdoor zullen ongeveer 300 voertuigen en cabines van de productielijn kunnen rollen, waarbij de werknemers in drie ploegen zullen werken. Om de duurzaamheid van de site te garanderen, zal een nieuwe bio-energiebron ervoor zorgen dat de fabriek in de toekomst CO2-neutraal is.

“De uitbreiding van de fabriek is een belangrijke bouwsteen in onze transformatie. Onze veranderingen aan het productienetwerk zullen ons aanzienlijk concurrerender maken in deze uitdagende tijden. In Krakau creëren we een uiterst flexibele en variabele site, die ons in staat zal stellen om alles van onze reeksen lichte tot zware vrachtvoertuigen op één productielijn te produceren,” verklaarde MAN CEO Alexander Vlaskamp.

Door deze werkzaamheden zal de capaciteit van de fabriek in Krakau zowat verdrievoudigen. Na de uitbreiding zal de fabriek in Krakau ongeveer drie keer meer personeel tellen dan voorheen, wat ongeveer 1.500 extra banen in de Poolse vestiging oplevert. De oppervlakte van de uitgebreide fabriek zal toenemen van 24 tot ongeveer 41 hectare.

“In de toekomst zal Krakau een uiterst efficiënte locatie zijn en een nog belangrijkere rol spelen als volumebalansfabriek. Ongeveer driekwart van alle MAN trucks en vrachtwagencabines zal hier in de toekomst worden geassembleerd. In Krakau zal ook de afdeling ‘Truck Modification’ worden gebouwd, waar onze vrachtwagens individueel kunnen worden aangepast aan de eisen van onze klanten”, aldus Michael Kobriger, lid van de raad van bestuur van MAN en verantwoordelijk voor de productie.

In het kader van deze uitbreidingswerkzaamheden wordt een nieuwe hal van 26.000 m2 gebouwd voor de productie van cabines en nog eens een hal van 10.000 m2 voor het Truck Modification Center. Dit zal MAN in staat stellen het volledige vrachtwagengamma met maximale kwaliteit aan te bieden in Krakau en de hoofdfabriek in München, waar de ruimte zal worden gebruikt voor de gemengde productie van conventionele en elektrische vrachtwagens. Krakau en München zullen een paar sterke partners zijn in het vrachtwagennetwerk.

De onderneming en de ondernemingsraad hebben in april 2021 overeenstemming bereikt over deze en vele andere maatregelen, als onderdeel van het transformatieproces van MAN. Het hele pakket maatregelen is gericht op een omzetstijging van MAN tot 1,7 miljard euro. Dit moet het bedrijf de nodige speelruimte bieden om gericht te kunnen investeren in zijn toekomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer