Managementshuffle bij Vink Holding • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Managementshuffle bij Vink Holding

Vink Holding uit Barneveld, met in de gelederen transportbedrijf H. Vink en Zonen, ondergaat een reorganisatie van de bedrijfsleiding. Directeur-aandeelhouder Rob Vink treedt aan het einde van dit jaar terug als aandeelhouder.

“Het is inmiddels duidelijk dat de volgende Vink-generatie niet de ambitie heeft om de diverse bedrijven binnen de Vink Holding, haar dochterbedrijven en de daaraan gelieerde ondernemingen in de huidige samenstelling voort te zetten. Ook leeft de wens bij Rob Vink om een nieuwe uitdaging buiten het familiebedrijf aan te gaan”, vertelt het bedrijf op haar website.

De eerste stappen in de reorganisatie zijn inmiddels gezet binnen Vink Aannemingsmaatschappij, Vink Electrotechnisch Installatiebureau en Vink Milieutechnisch Adviesbureau. Hier zijn managementtaken gedelegeerd naar medewerkers, die nu ook al een leidinggevende functie in deze onderneming uitoefenen. Uiteraard krijgen zij ook de bij die taken behorende bevoegdheden.

Rob (links) en Henk Vink

Transportbedrijf H. Vink en Zonen en Vink Beton worden vooralsnog onder de directie van Vink Holding voortgezet. Ook over Afvalverwerking Vink B.V. zijn nog geen definitieve besluiten genomen. Kortgeleden is voor het afvalbewerkingsterrein aan de Wencopperweg een ontwerp-vergunning gepubliceerd. De voorschriften van die vergunning en het feit dat de maximale stortcapaciteit van de stortplaats binnen enkele jaren wordt bereikt, geven Vink Holding voldoende stof om de komende maanden samen met adviseurs na te denken over de toekomst van het afvalverwerkingsbedrijf.

Binnen Vink Holding gold tussen de broers Rob en Henk geen exact afgebakende functieverdeling. De afgelopen jaren is er wel een min of meer spontane functieverdeling ontstaan. Zo hield Henk zich vooral bezig met het afvalbedrijf en het transportbedrijf, terwijl Rob zich met name richtte op Vink Aannemingsmaatschappij, Vink Electrotechnisch Installatiebureau en Vink Milieutechnisch Adviesbureau.

“Nu voor deze dochterbedrijven van Vink ervaren en deskundige managers zijn aangesteld, heeft Rob besloten om per 31 december 2020 terug te treden als directeur-aandeelhouder. Hij zal zijn aandelen overdragen aan Henk, die als enig aandeelhouder de herstructurering van Vink Holding verder zal doorvoeren. De genomen besluiten zullen geen directe invloed hebben op de dagelijkse werkzaamheden en de contacten met cliënten en opdrachtgevers worden op dezelfde wijze voortgezet”, aldus de broers Vink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer