Martin Lundstedt nieuwe voorzitter ACEA • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Martin Lundstedt nieuwe voorzitter ACEA

De branche-organisatie European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA) heeft Martin Lundstedt, CEO van Scania, gekozen als voorzitter van de bedrijfsauto-afdeling van de organisatie. Lundstedt is de opvolger van Wolfgang Bernhard, CEO van Daimler Trucks, en zal de functie een jaar bekleden.

12366-174Het voorzitterschap duurt normaal gesproken een jaar. Dr. Bernhard werd voorzitter in 2013 en koppelde een tweede termijn er achter aan in 2014. Secretaris-generaal Erik Jonnaert van de ACEA: “Namens de raad van bestuur van de ACEA, wil ik Dr. Bernhard bedanken voor een sterk leiderschap. We kijken tevens uit naar een prettige samenwerking met Martin Lundstedt. Martin Lundstedt: “Ik ben vereerd het voorzitterschap van ACEA bedrijfsvoertuigen op mij te nemen voor dit jaar. Grootste prioriteit en uitdaging voor onze industrie zal ook dit jaar zijn een verdere reductie van CO2-emissies.”

De truckindustrie heeft in dit kader drie aanbevelingen voor de politiek:

  • Kijk naar de complexiteit van de bedrijfswagenmarkt, welke niet benaderd kan worden als een ‘one size fits all’.
  • Verbetering van de informatie voor de consument, waardoor een verdere versterking van de marktwerking op kan treden. Dit zal van de klant de beste regulator maken.
  • Om nauwe samenwerkingsverbanden tussen alle betrokken bedrijven te bevorderen door middel van een volledig geïntegreerde aanpak, met het oog op de mogelijkheden om CO2-reductie te verdubbelen.

 

Eén reactie op “Martin Lundstedt nieuwe voorzitter ACEA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer