Ga naar hoofdinhoud

Meer kantoorpersoneel voor transportsector

De transportsector verwacht in verhouding een grote groei van kantoorpersoneel. Waar ondernemers in Nederland gemiddeld een groei verwachten van 4,1 procent in twee jaar, verwacht de transportsector het kantoorpersoneel uit te breiden met 5 procent. Deze verwachtingen blijken uit onderzoek van Unique dat de vraag en het aanbod van het officesegment tot in detail in kaart heeft gebracht.
plannerEr zijn meer specifieke kenmerken van kantoorpersoneel in de transportsector naar voren gekomen in het onderzoek. Zo blijkt de grootste groep (38,5 procent) kantoorpersoneelsleden tussen de 30 en 40 jaar te zijn, het mannelijk aandeel in de transportsector met 62,8 procent aanzienlijk groot en blijkt het aandeel universitair geschoolde kantoorpersoneelsleden ver onder het landelijk gemiddelde van 8,6 procent, namelijk slechts 3,1 procent.

“Als grootste bemiddelaar in het officesegment beschikken we over een schat aan informatie en kunnen we de markt tot in detail overzien. We hebben dit onderzoek uitgevoerd met behulp van ruim 2.000 ondernemers met gemiddeld 29,5 fulltime officemedewerkers in dienst en hebben zo vraag en aanbod uiteen kunnen zetten”, aldus Ivo Schunselaar, operationeel directeur van Unique.

Overall verwacht 31,8 procent van ondernemend Nederland in 2011 en 2012 hun kantoorpersoneel uit te breiden. In de zakelijke dienstverlening wordt de meeste groei van kantoorpersoneel verwacht, namelijk 5,5 procent. Na de transportsector verwacht de financiële sector het meest uit te breiden met 4 procent. In schril contrast staat de verwachting van overheid met -3 procent. Deze sector laat verreweg de meeste krimpverwachting zien. Hierna volgt onderwijs met 0,7 procent krimp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer