Ga naar hoofdinhoud

Melis bouwt verder aan toekomst: naast nieuw warehouse nu ook nieuw hoofdkantoor

De gemeente Duiven heeft Melis Logistics de koop van bouwgrond gegund waar het nieuwe hoofdkantoor van het transportbedrijf zal verrijzen. De grond ligt op Centerpoort Noord 2 in Duiven. Eigenaar Marwin Melis hoopt in 2025 te kunnen gaan bouwen en in 2026 zijn intrek te kunnen nemen: “De bouw van ons nieuwe, eigen bedrijfspand is een geweldige stap richting de toekomst.”

Op de nieuwe locatie op Centerpoort Noord 2 zullen straks zo’n 250 medewerkers van het familiebedrijf aan de slag gaan. Marwin Melis: “We denken dat het een fijne werkomgeving wordt voor onze mensen. Duurzaamheid was dan ook een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp van JCR Architecten. Voor ons is dat een belangrijk speerpunt en nu kunnen we onze duurzaamheidsambities verder vormgeven en zijn we klaar voor de toekomst.” Het nieuwe bedrijfspand krijgt het internationale duurzaamheidskenmerk BREEAM Outstanding, net als het nieuwe warehouse dat in 2024 aan de Roelofshoeveweg in Duiven gerealiseerd wordt.

Crossdock

Behalve een nieuw hoofdkantoor, worden op de locatie op Centerpoort Noord 2 ook een crossdock-centrum en een gebouw voor opslagcapaciteit gebouwd. Melis: “We krijgen straks flink meer capaciteit voor crossdocking. Zo kunnen we ons nog beter richten op 24-uurszendingen. We willen onze klanten op die manier nóg beter op maat bedienen en hopen ons distributienetwerk verder uit te kunnen breiden.” In het ontwerp heeft JCR Architecten er bewust voor gekozen om de twee gebouwen op het terrein te splitsen. Zo wordt voorkomen dat één gebouw het hele terrein beslaat. De panden worden door middel van een loopbrug met elkaar verbonden. 

Melis Academy

In de nieuwbouwplannen wordt ook rekening gehouden met de realisatie van de eigen Melis Academy. “De ontwikkeling van mensen staat in ons bedrijf hoog in het vaandel. Daarom zijn we een aantal jaar geleden onze eigen Melis Academy gestart: daar leiden we toekomstige logistiek professionals zelf op. Bovendien kunnen ervaren chauffeurs er terecht voor een vervolgopleiding”, aldus Melis.

Melis

Melis-museum

Naast de Melis Academy komt er op de nieuwbouwlocatie plek voor een Melis-museum. Dat wordt toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de transportwereld. Marwin Melis: “Het was een grote wens van me om voor ons familiebedrijf een eigen museum te openen. Dat kan op deze plek. Ons bedrijf bestaat al sinds 1918. En in de loop van de afgelopen 105 jaar dat we bestaan, hebben we heel wat unieke objecten verzameld die de moeite waard zijn om te bezichtigen. Bovendien willen we bezoekers een kijkje in de toekomst van transport bieden. Want ook wij kijken uit naar de volgende honderd jaar. We zijn er klaar voor!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer