Ga naar hoofdinhoud

Melis Logistics bouwt nieuw warehouse in Duiven

Op 2 januari 2024 start logistiek dienstverlener Melis Logistics met de bouw van een nieuw bedrijfspand op de Roelofshoeveweg in Duiven. Het nieuwe onderkomen van Melis krijgt het internationale duurzaamheidskenmerk BREEAM Outstanding. De locatie wordt ingericht als warehouse en biedt straks plaats aan maar liefst 15.000 pallets. Algemeen directeur Marwin Melis is trots: “Met dit nieuwe warehouse verdubbelen we in een klap onze warehouse-capaciteit.”

Het nieuwe bedrijfspand van Melis Logistics is zowel functioneel als esthetisch zorgvuldig ontworpen zodat het straks voldoet aan alle eisen van deze tijd. “We zijn we ontzettend blij met het duurzame ontwerp van JCR Architecten’, vertelt Marwin Melis enthousiast. ‘En ook met het feit dat bouwbedrijf GOLDBECK de bouw van het pand gaat realiseren. Zij zijn gespecialiseerd in het leveren van duurzame systeemoplossingen voor bedrijfsruimten. Dankzij hun bouwmethode wordt de nieuwe bedrijfshal al in augustus volgend jaar opgeleverd. Vanaf dat moment kunnen wij bij Melis onze warehousecapaciteit dus verdubbelen. Een mooie stap voor ons bedrijf!” Melis Logistics bouwde enkele jaren in Duiven een nieuw pand na een uitslaande brand in 2016.

Duurzaamheid

Het nieuwe warehouse van Melis Logistics krijgt het certificaat BREEAM Outstanding; dat is het hoogst mogelijke keurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen die minimale impact op het milieu hebben. De BREEAM-score heeft niet alleen invloed op de waarde en het groene imago van een gebouw, maar het biedt ook een gezondere en productievere werk- en leefomgeving. ‘En dat past precies bij onze toekomstvisie’, aldus Marwin. ‘Duurzaamheid is een belangrijke strategische pijler van onze organisatie, en zal in de toekomst alleen maar belangrijker worden.’

Smart Logistics

De uitbreiding van de warehousecapaciteit past ook naadloos in Melis’ groeiambities. “Dankzij ons concept Smart Logistics verkorten we de logistieke keten van onze klanten”, legt Marwin Melis uit. “Zo kunnen we nog meer kwaliteit leveren. Warehousing, contractvervoer en stukgoed zijn de belangrijkste onderdelen voor Smart Logistics. Door de bouw van dit nieuwe warehouse kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn. Met ons inventieve Warehouse Management System beheren we de voorraden van onze klanten optimaal. Zo weten we altijd exact waar een voorraad zich bevindt en bovendien is er 24/7 bewaking over alle goederen die bij ons worden opgeslagen. Vanzelfsprekend worden alle producten ook onder goede condities opgeslagen. Dankzij de bouw van dit nieuwe warehouse in Duiven, kunnen we nog meer klanten van dienst zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer