Mercedes-topman Stefan Buchner (60) gaat met pensioen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Mercedes-topman Stefan Buchner (60) gaat met pensioen

Stefan Buchner, hoofd van Mercedes-Benz Trucks en lid van de Raad van Bestuur van Daimler Truck AG, gaat met pensioen. “Met een nieuw decennium voor me heb ik de persoonlijke beslissing genomen dat mijn actieve carrière er op zit.“ De 60-jarige Buchner werkte ongeveer 35 jaar bij Mercedes-Benz, de laatste 7 jaar als topman bij Mercedes-Benz Trucks. Buchner blijft nog aan tot 30 september van dit jaar.

“Aan het begin van een nieuw decennium heb ik de persoonlijke beslissing genomen om met pensioen te gaan”,  zei Stefan Buchner. “Ik wil al mijn collega’s bedanken voor de uitstekende samenwerking en de vele bijzondere momenten in meer dan drie decennia – vooral de succesvolle première van de nieuwe Actros op de IAA in 2018. Wij van Mercedes-Benz Trucks hebben de afgelopen jaren veel bereikt, maar er is nog veel te doen. De laatste structurele maatregelen hebben de basis gelegd”, vervolgt Buchner.

Stefan Buchner

“Stefan Buchner heeft al sinds jaar en dag als lid van de Raad van Bestuur van Daimler Trucks een belangrijke bijdrage geleverd aan de succesvolle ontwikkeling van ons bedrijf. Zo is er onder andere een wereldwijde organisatie voor de aandrijflijn van onze vrachtwagens ontstaan, die belangrijk is voor ons concurrentievoordeel, en zijn er bij Mercedes-Benz Trucks belangrijke structurele en strategische veranderingen doorgevoerd. Namens de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen wil ik Stefan Buchner hartelijk danken voor zijn jarenlange inzet voor ons bedrijf. Wij wensen hem het allerbeste voor zijn tijd na Daimler”, aldus Martin Daum, voorzitter van de Raad van Bestuur van Daimler Truck AG.

“Stefan Buchner zal aan boord blijven tot en met de IAA 2020, die zeer belangrijk is voor Mercedes-Benz Trucks, zodat we de tijd kunnen nemen om de best mogelijke opvolgingsbeslissing te nemen en zo ook een generatiewisseling in de Raad van Bestuur van Daimler Truck AG op gang te brengen. Bovendien biedt de periode tot de IAA voldoende gelegenheid voor een ordelijke overgang”, aldus Daum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer