Minister van Nieuwenhuizen (I&W) stapt per direct op • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Minister van Nieuwenhuizen (I&W) stapt per direct op

Demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen wacht de formatie van een nieuw kabinet niet af. Ze heeft de Koning gevraagd haar ontslag te verlenen en gaat per 1 oktober aan de slag als voorzitter van branchevereniging Energie Nederland.

Barbara Visser

De Koning heeft Van Nieuwenhuizen het ontslag verleend. Barbara Visser, tot op heden staatssecretaris van Defensie, volgt Van Nieuwenhuizen op als minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Het bestuur van Energie-Nederland is verheugd over de komst van Cora Nieuwenhuizen. Roger Miesen, vice-voorzitter Energie-Nederland: “De komende periode is cruciaal, er zijn belangrijke besluiten nodig om de klimaatdoelstellingen van 2030 en 2050 te halen. Daarom zijn wij erg blij dat we een voorzitter hebben gevonden die met haar ervaring en daadkracht de komende essentiële fase in de energietransitie vanuit Energie-Nederland kan begeleiden.”

Cora van Nieuwenhuizen begint haar loopbaan in 1987 bij de Credit Lyonnais Bank Nederland in Tilburg. Vanaf 1991 tot 2007 doet zij de bedrijfsvoering van een dierenartsenpraktijk in Oisterwijk en werkt zij als freelance economisch geografe. In 2007 wordt ze lid van het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. Van 17 juni 2010 tot 1 juli 2014 is Cora van Nieuwenhuizen lid van de Tweede Kamer voor de VVD. Op 1 juli 2014 start van Nieuwenhuizen lid van het Europees Parlement voor de VVD. Op 26 oktober 2017 is Cora van Nieuwenhuizen benoemd tot minister van Infrastructuur en Waterstaat in het kabinet-Rutte III.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer