Nabuurs versterkt directieteam met Bas Coenen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nabuurs versterkt directieteam met Bas Coenen

Logistiek dienstverlener Nabuurs heeft haar directieteam per 1 juli jl. uitgebreid met Bas Coenen (33). Het gaat om een versterking uit eigen gelederen. Als general manager bouwde Coenen Na-Nomi, een start-up waar Nabuurs in participeerde, de afgelopen jaren uit tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Als Director Customer Solutions wordt Coenen commercieel verantwoordelijk voor de volledige bedrijfsvoering van Nabuurs en Na-Nomi.

Coenen neemt daarbij een deel van het takenpakket van Ard Nabuurs over, die zich als Director New Developments gaat toeleggen op het ontwikkelen van nieuwe logistieke concepten en andere vormen van innovatie.

Bas Coenen

Door de komst van Coenen bestaat de directie van Nabuurs voortaan uit vier leden. Behalve Ard Nabuurs en Bas Coenen maken ook Tjebbe Nabuurs (directievoorzitter) en Antoine Driessen (financieel directeur) deel uit van het directieteam.

Nabuurs besloot tot het uitbreiden van de directie met het oog op de groeistrategie voor de komende jaren. Wat dat betreft heeft Coenen een uitstekend track record. Vorig jaar won hij met Na-Nomi een FD Gazelle Award als een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Daarnaast past de komst van Coenen binnen de steeds verdere integratie van de dienstverlening van Na-Nomi (co-packing binnen de logistieke keten) in die van Nabuurs (integrated supply chain solutions).

Wendbaarheid en aandacht voor de klant zijn voor Coenen de twee belangrijkste operationele speerpunten, verklaart hij: “De afgelopen periode hebben we allemaal kunnen zien hoe belangrijk het is om wendbaar te zijn in de totale supply chain. De markt kan van vandaag op morgen veranderen en onze klanten moeten daar snel op reageren. Of liever nog anticiperen. Snelheid en klantgerichtheid in het bedenken en doorvoeren van oplossingen is belangrijker dan ooit. Door onze integrale aanpak kunnen we beter rekening houden met de dynamiek van de markt. En met onze nieuwe organisatiestructuur creëren we, door de expliciete toevoeging van het onderdeel ‘Customer Solutions’, een platform voor co-creatie met onze klanten. Hierdoor kunnen we snel samen nieuwe oplossingen bedenken én implementeren.”

Ard Nabuurs, die voorheen commercieel eindverantwoordelijk was, is blij met de komst van Coenen: “We zien in de hele markt een trend naar kleinere volumes, naar meer pick & pack. De integratie tussen transport en distributie enerzijds en co-packing en e-fulfilment anderzijds. Bas is een jonge en energieke vent, die bij Na-Nomi heeft bewezen dat hij goed kan inspelen op dit soort ontwikkelingen. Ook door bijvoorbeeld zaken als robotisering verder uit te rollen binnen het totale bedrijf. We verwachten dat al onze klanten gaan profiteren van zijn creatieve ideeën en verfrissende aanpak.”

Zelf zal Ard Nabuurs zich als Director New Developments volledig gaan richten op het ontwikkelen van nieuwe logistieke concepten en andere vormen van innovatie. “Bas gaf het al aan, de wereld verandert sneller dan ooit. Dat vraagt niet alleen om wendbaarheid in de bestaande operatie, maar ook om nieuwe toekomstbestendige concepten. Wij hebben de ambitie om samen met onze klanten future proof supply chains te ontwikkelen. Ik ga me bezig houden met het ontwikkelen van concepten die daarvoor nodig zijn. Daarbij kun je denken aan de omslag naar elektrisch rijden, vanwege de stadsdistributie die in 2025 CO2-neutraal moet zijn. Maar ook aan innovatieve samenwerkingsverbanden met klanten en collega-dienstverleners.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer