Nedcargo start nieuwe vestiging in Tiel en gaat in zee met Douwe Egberts • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nedcargo start nieuwe vestiging in Tiel en gaat in zee met Douwe Egberts

Logistiek dienstverlener Nedcargo breidt uit naar Tiel. Het bedrijf huurt daar een distributie centrum met 22.000 palletplaatsen. Vanuit deze nieuwe vestiging verbreedt Nedcargo zijn logistieke dienstverlening. Zo zal het bedrijf via een pakket dienst ook kleine hoeveelheden uitleveren aan de out-of-homemarkt, zoals horeca en bedrijfsrestaurants. Deze nieuwe service sluit volgens directeur-eigenaar Roderick de la Houssaye aan bij trends in de markt en de vraag van klanten. Launching customer van het distributiecentrum in Tiel is Jakobs Douwe Egberts (JDE).

Vanaf begin 2021 verzorgt Nedcargo in Nederland de logistiek voor deze onderneming. Daarnaast brengt Nedcargo de operatie voor een aantal klanten over van Haaften naar Tiel. Het warehouse in Haaften zit door groei overvol. Door een deel van de activiteiten naar Tiel te verplaatsen, ontstaat in Haaften ruimte en kan Nedcargo in Tiel efficiënt en milieubewust werken door lading te combineren. Het nieuwe distributie centrum levert werk op voor circa 40 warehousemedewerkers. Nieuw is dat Nedcargo ook klanten van JDE bedient die kleine hoeveelheden bestellen via een pakketdienst.

Nedcargo belevert dagelijks distributiecentra van supermarkten, groothandels en via fijnmazige pallet distributie ook de out of homemarket. Daarbij komt nu ook een pakket dienst om kleinere hoeveelheden per stuk te kunnen verzenden naar kleinere verbruikers. Speciaal hiervoor komt in Tiel een gemechaniseerde lijn waar bestellingen verzameld, ingepakt en verzendklaar gemaakt worden.

Nedcargo gaat voor het vervoer van de bestellingen voor de out-of-homemarkt samenwerken met pakketbezorgers. “Het gaat om kleinere bestellingen honderdduizenden pakketjes per jaar”, zegt operationeel directeur Jurgen Mook. “Daar gaan we niet met een eigen vrachtwagen voor op weg. Dat scheelt vervoersbewegingen in de stad, dus minder congestie en minder fijnstof. De pakketbezorgers zijn experts in fijnmazige distributie en bieden track&trace om de bestelling te volgen.”

De nieuwe service sluit aan bij een trend die Jurgen Mook in de gehele markt ziet. Producenten willen ook rechtstreeks leveren aan de gebruikers. Ze hebben zo meer greep op de relatie en zijn bijvoorbeeld niet afhankelijk van acties van de groothandel. Als de producent kleinere hoeveelheden kan leveren via bijvoorbeeld pakketdiensten kunnen ze een hele nieuwe markt aanboren.

“Deze ontwikkeling is versneld door Covid-19 en zal de komende jaren doorzetten”, voorspelt Mook. “Wij zien voor onze onderneming een rol om het logistieke proces te organiseren.”

De la Houssaye zegt dat voor afnemers het een voordeel is dat ze kleine hoeveelheden rechtstreeks kunnen bestellen. Zo kunnen we verschillende producten samen samenvoegen in een doos. Dit concept is voor alle producenten interessant vult de la Houssaye aan. “Bijvoorbeeld voor leveranciers van sterke drank. Een afnemer kan dan een paar flessen met verschillende labels bestellen en hoeft niet een hele pallet of doos van één merk in huis te halen.”

Diederik Antvelink (links) en Roderik de la Houssaye

Diederik Antvelink, directeur eigenaar van Nedcargo is blij dat Nedcargo weer voor uit kijkt. De uitbreiding in Tiel markeert volgens de Nedcargo-directeur het begin van een nieuwe groeiperiode in aanloop van de bouw van een nieuw DC in Haaften. “De afgelopen 2 jaar hebben we het bedrijf gerationaliseerd en zijn nu klaar om weer uit te breiden. Ook welkom nieuws is dat onze activiteiten in België zijn voor het eerst sinds de overname in 2015 winstgevend zijn. Ons doel is om onze activiteiten in België de komende twee jaar te verdubbelen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer