Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe topman voor ACEA

De Europese koepelorganisatie voor autofabrikanten ACEA heeft een nieuwe operationele topman benoemd. Eric-Mark Huitema is de nieuwe Director General per 1 oktober. Hij volgt Erik Jonnaert op.

Eric-Mark Huitema is afkomstig van IBM, waar hij werkte als ‘global smarter transportation leader’. Eerder werkte hij in de ICT-sector, onder als mede-oprichter van Chello, en ook voor EDS International en Philips Electronics.

Carlos Tavares, ACEA President en voorzitter van de Raad van Bestuur bij PSA: “De toekomst van de automobielindustrie draait om connectivity en digitalisering, en de achtergrond van Huitema is daarom heel relevant om ons door de digitale transities en transformaties te leiden. Tegelijk ben ik dankbaar dat Erik Jonnaert zich de afgelopen zes jaar volop heeft ingezet, zeker in deze intense tijden vol verandering.”

Eric-Mark Huitema

Eric-Mark Huitema: “Dit is echt een fantastisch moment om ACEA te gaan leiden. Ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage te leveren aan het helpen van de industrie om de nieuwe uitdagingen aan te gaan, terwijl ik er tegelijkertijd voor zorg dat het zijn leidende positie op het wereldtoneel behoudt. ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer