Nieuwe topvrouw Mercedes-Benz komt over van Scania • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe topvrouw Mercedes-Benz komt over van Scania

Karin Rådström is benoemd tot nieuw hoofd van Mercedes-Benz Trucks. Ze krijgt ook een zetel in de Raad van Bestuur van Daimler Truck AG. Rådström treedt, met inachtneming van het concurrentiebeding, per 1 mei 2021 in dienst bij Daimler en komt rechtstreeks uit de Raad van Bestuur van Scania.

Karin Rådström

Karin Rådström volgt Stefan Buchner op, die eerder dit jaar aangaf met pensioen te gaan. Hij blijft nog aan tot 30 september van dit jaar.

“We zijn erg blij om Karin te verwelkomen in ons wereldwijde management. Ze heeft een schat aan internationale ervaring in de bedrijfswagenindustrie en een bewezen track record in het vormgeven van een klantgerichte verkooporganisatie en merkervaring”, zegt Martin Daum, voorzitter van de Raad van Bestuur Daimler Truck AG en lid van de Raad van Bestuur van Daimler AG.

Karin Rådström zat sinds 2019 in de Raad van Bestuur bij Scania, waar ze verantwoordelijk was voor Sales en Marketing.

De Zweedse Rådström is in 2004 bij Scania begonnen als stagiair nadat ze was afgestudeerd met een Master of Engineering in Industrial Management aan het Royal Institute of Technology in Stockholm. Sinds 2007 heeft ze verschillende managementfuncties bekleed binnen de verkoop- en serviceorganisatie van Scania, waaronder het hoofd van de bus- en touringcarbranche van het bedrijf en het opstarten van de connected vehicle business.

2 reacties op “Nieuwe topvrouw Mercedes-Benz komt over van Scania

 • Ron

  Er is dus nog hoop voor de neckermanfabriek

  1. Stickie

   @ Ron,
   Dat neckermann verhaal is iets van 30 jaar geleden.
   Ben wel met je eens dat ze iets van de Zweden kunnen leren hoor maar zijn vooral kleine dingen zoals dat niet alle kappen trillen bij stationair lopen en nog wat kleine dingetjes.
   Verder is er niet veel mis met zo’n Actros hoor alleen dat veel mensen er vooroordeel over hebben en daar kom je niet snel meer van af.
   Dat is bij Scania ook zo die heeft gewoon erg goede naam opgebouwd en ook al brengen ze keer minder model uit R440/R480 waren lang niet vrij van problemen.

   Maar aan andere kant worden er meet Actrossen verkocht dan Scanias.

   Heb verder niks met MB trucks rij zelf Scania \8/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer