Ga naar hoofdinhoud

Nijhof-Wassink Groep vernieuwt directie

De Nijhof-Wassink Groep heeft per 1 april a.s. een nieuwe directie. Albert Hendrikse draagt zijn functie als algemeen directeur op die datum over aan Erik Schiphorst, nu al algemeen directeur van Nijwa Groep en VB Trailerbouw. Freddy Nijhof, managing director van transportbedrijf Nijhof-Wassink, draagt zijn taken eveneens over aan Schiphorst.

v.l.n.r. Albert Hendrikse, Erik Schiphorst en Freddy Nijhof
v.l.n.r. Albert Hendrikse, Erik Schiphorst en Freddy Nijhof

Albert Hendrikse is sinds 2005 aan Nijhof-Wassink verbonden en heeft enige tijd geleden aangegeven een stap terug te willen doen. Zijn opvolger Erik Schiphorst is sinds februari 2014 als algemeen directeur van de Nijwa Groep en VB Trailerbouw werkzaam bij de Nijhof-Wassink Groep. Voorheen bekleedde Erik diverse directie functies bij onder andere Volvo Trucks Nederland en TVM. Per 1 april a.s. zal hij Albert Hendrikse opvolgen als algemeen directeur Nijhof-Wassink Groep. Albert blijft lid van de groepsdirectie en zal de Nijhof-Wassink bedrijven in Polen en speciale projecten aansturen.

In zijn nieuwe functie stuurt Erik Schiphorst ook het management van de transporttak van de Nijhof-Wassink Groep aan. Hierdoor draagt Freddy Nijhof zijn taken als Managing Director van Nijhof-Wassink aan Erik over. Freddy Nijhof blijft als president-commissaris van de Nijhof-Wassink Groep sterk verbonden aan de bedrijven van de Nijhof-Wassink Groep.

cover_1_2016De wijzigingen in de directie verbazen enigszins, want Hendrikse en Nijhof stonden recent nog gebroederlijk als directie op de cover van het nieuwste nummer van TTM.nl magazine. Volgens een woordvoerder van de Nijhof-Wassink Groep speelde een eventuele directiewijziging ten tijde van het gesprek voor het artikel op de achtergrond, maar is recent besloten die versneld uit te voeren.

De Nijhof-Wassink Groep bestaat anno 2016 uit het transportbedrijf Nijhof-Wassink, Volvo Trucks en Renault Bedrijfswagen Dealer Nijwa, VB Trailerbouw, NowaLease en SilFit. De ruim 1.100 werknemers die vanuit 19 verschillende vestigingen en vijf verschillende landen werkzaam zijn stonden vanaf 2007 onder de leiding van Albert Hendrikse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer