Nikola flirt met Hyundai • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nikola flirt met Hyundai

De Amerikaanse truckfabrikant Nikola heeft tweemaal aangeklopt bij Hyundai om te peilen of er een samenwerking op het gebied van brandstofceltechniek kon plaatsvinden. Dat zegt CEO Trevor Milton in een interview met de Koreaanse krant Chosun Ilbo.

Milton heeft er nooit een geheim van gemaakt graag met andere automotive-spelers samen te werken om zo snel mogelijk trucks op waterstof te laten rijden. Er is onder meer ook een samenwerking met Toyota.

Hoewel Hyundai niet op de flirt in is gegaan, maakt Milton duidelijk dat hij nog altijd, ook in de toekomst, geïnteresseerd is in samenwerking. Ook wel weer opvallend, want Nikola heeft sterke banden met Iveco/CNH aangeknoopt.

Een insider vertelt aan Reuters dat een eventueel partnerschap tussen Nikola en Hyundai gecompliceerd zou zijn, aangezien beide merken ook concurrenten van elkaar zijn.

Een mogelijke insteek van samenwerking zou het samenstellen van een consortium van OEM’s kunnen zijn om bijvoorbeeld in Europa zo snel mogelijk een waterstoftankstation netwerk van de grond te krijgen. Zowel Hyundai als Nikola werkt in de realisatie van tankstations al samen met Nel Hydrogen.

Desgevraagd zegt Milton tegen TTM.nl: “We hebben geen behoefte aan een technisch partner. Nikola heeft alle componenten voor de aandrijflijn compleet. Maar Hyundai is een geweldig merk en samenwerking in de ontwikkeling van brandstofcelsystemen is mijns insziens altijd goed.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer