Nikola-oprichter Milton veroordeeld voor fraude • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nikola-oprichter Milton veroordeeld voor fraude

De oprichter en grootaandeelhouder van Nikola Corp, Trevor Milton, is afgelopen vrijdag door een Amerikaanse jury veroordeeld voor fraude. Hij misleidde investeerders door te liegen over de mogelijkheden van Nikola’s voertuigen.

Aanklagers schilderden de 40-jarige Milton af als een oplichter die vanaf november 2019 investeerders probeerde te misleiden over de technologie van de elektrische en waterstof aangedreven trucks van Nikola. Milton schudde het hoofd toen de juryleden het oordeel uitspraken.  Zijn advocaat zei dat hij het vonnis zal aanvechten.

Milton werd aangeklaagd in juli 2021. Hij verliet Nikola in september 2020 nadat een rapport van short seller Hindenburg Research het bedrijf frauduleus noemde. Aanklagers beschuldigden Milton van het gebruik van sociale media en interviews op televisie, podcasts en in drukwerk om valse en misleidende beweringen te doen over Nikola’s vrachtwagens en technologie.

Ze zeiden dat Miltons verklaringen onder meer inhielden dat Nikola een elektrische en waterstof-aangedreven Badger pick-up helemaal zelf bouwde en zelf batterijen ontwikkelde terwijl Milton wist dat het die elders aankocht. Milton had ook succes met de Nikola One truck, terwijl hij wist dat die niet echt kon rijden.

Milton werd ook beschuldigd van oplichting van de verkoper van een ranch in Utah, die aandelenopties van Nikola accepteerde als onderdeel van de aankoopprijs op basis van Miltons beweringen over het bedrijf.

De straf die Milton zal krijgen is nog niet bekend, maar hij kan mogelijk jarenlang de gevangenis in gaan.

Op de onlangs gehouden beurs IAA Transportation presenteerde Nikola diverse trucks voor de Europese markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer