Nikola-oprichter Trevor Milton stapt op • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nikola-oprichter Trevor Milton stapt op

De omstreden Amerikaanse truckfabrikant Nikola krijgt een nieuwe topman. Trevor Milton heeft de Raad van Bestuur gevraagd hem vrij te maken van zijn functie als voorzitter en lid van de Raad van Bestuur. De RvB heeft dit voorstel geaccepteerd en heeft Stephen Girsky, voormalig vice-voorzitter van General Motors en door het partnerschap GM-Nikola al lid van de RvB, aangewezen als nieuwe topman.

Milton en Nikola kwamen onder vuur te liggen nadat er een rapport vol aantijgingen en verdachtmakingen van short-seller Hindenburg Research verscheen. Die werden deels weerlegd, maar de schade, zeker aan de beurskoers van Nikola, is fors.

“Nikola zit in mijn bloed en dat zal altijd zo blijven, maar de focus moet liggen op het bedrijf en zijn missie, niet op mij”, aldus Milton in een verklaring. “”Dus heb ik de moeilijke beslissing genomen om de Raad van Bestuur te benaderen en vrijwillig een stap opzij te zetten als executive chairman. Het was een ongelooflijke eer om Nikola op te richten en te laten uitgroeien tot een bedrijf dat het transport ten goede zal veranderen en het klimaat in de wereld zal helpen beschermen.”

“Nikola gaat door, en ik ben ervan overtuigd dat Stephen Girsky de juiste leider is om onze visie op het niveau van de Raad van Bestuur te sturen. Naast het feit dat Steve al lang gelooft in Nikola, heeft hij meer dan 30 jaar ervaring in het werken met de leiders van OEM’s, leveranciers, dealers, arbeidsleiders en nationale beleidsmakers, en heeft hij ervaring als directeur van tal van overheidsbedrijven.”

“We hebben in de loop der jaren heel veel talent in Nikola bijeengebracht en ik ben ervan overtuigd dat Nikola’s Chief Executive Officer, Mark Russell, gesteund door Chief Financial Officer, Kim Brady, en de rest van het managementteam ons doel om Nikola de wereldwijde leider te maken op het gebied van nul-emissievervoer, zal behalen. Ik wil alle werknemers, investeerders en partners van Nikola bedanken die mijn visie hebben gedeeld en zich in deze periode achter Nikola hebben geschaard.”

Trevor Milton

Dat er iets moest gebeuren bij Nikola na de ‘affaire-Hindenburg’, was duidelijk. Dat het Trevor Milton de kop kost, is zuur, maar misschien ook wel onoverkomelijk. Hij profileerde zich wel erg megalomaan als leider en visionair en beet de laatste tijd steeds feller van zich af bij kritiek. Nu lijkt hij zelf ook te zien dat dat misschien niet de juiste ‘attitude’ was. “Wanneer je een team bouwt en je bent de leider, dan is het goed om jezelf voor te houden dat jij de minst belangrijke persoon bent. Je moet mensen aanstellen die slimmer zijn dan jij en je altijd realiseren dat de missie van het bedrijf belangrijker is dan jouw persoon.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer