Ga naar hoofdinhoud

NIWO wil transportvergunning vanaf 0 kilo voor koeriers

NIWO ziet dat zo’n 85 procent van de koeriers- en pakketdiensten zonder transportvergunning rijden. Dat zijn zo’n 7.000 bedrijven. Raymond Scherpenisse van NIWO vindt dat een alarmerende situatie en roept in de DPG-kranten op om elke vorm van transport door koeriersdiensten een vergunning te eisen. “Vanaf 0 kilo dus.”

Het probleem gaat volgens Scherpenisse om de uitbesteding van werk. Grote postbedrijven besteden de bezorging uit aan sub-contractors met een vergunning. Die schuiven het werk weer door naar sub-subcontractors, die lang niet allemaal over een vergunning beschikken. De pakkans voor die bedrijven is bijzonder klein.

Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en de Belangenvereniging voor Pakket Distributie (BvPD) onderschrijven de noodkreet van NIWO. De vergunningverlener is ook in gesprek met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.  “De voorgestelde maatregelen maken daar onderdeel van uit. Of dit leidt tot aanpassingen van de regels is op dit moment nog niet te zeggen”, aldus Sonja van der Graaf, woordvoerder van minister Cora van Nieuwenhuizen.

Bron: De Stentor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer