Nouwens Transport verkoopt haar vastgoed • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nouwens Transport verkoopt haar vastgoed

Nouwens Transport heeft haar hoofdkwartier in Breda, bestaande uit kantoor en warehouse, verkocht aan vastgoedbelegger Intervest Offices & Warehouses. Het gaat om een sale-and-leaseback overeenkomst, dus Nouwens betaalt de komende 17 jaar huur. Met de overeenkomst is een bedrag van 17,3 miljoen euro gemoeid.

“Deze aankoop past in de verdere plannen om onze Nederlandse portefeuille uit te bouwen en het risicopro­fiel van Intervest te blijven verbeteren. Samen met een gereputeerde transporteur zoals Nouwens hebben we het geschikte kader gevonden voor een duurzame sale-and-lease-backovereenkomst”, aldus Günther Cielen, CEO van Intervest.

De panden van Nouwens Transport zijn eind 2019 opgeleverd en dus nog relatief nieuw. Kantoor en warehouse zijn in totaal 6.000 m2. In de overeenkomst zit een mogelijke uitbreiding van 3.650 m2 magazijn. Die staat gepland voor het eerste kwartaal van 2022.

Volgens Dennis Nouwens, directeur van Nouwens Transport, was Intervest ‘de juiste partij op het juiste moment’. In een artikel in TTM.nl vertelde de directie van Nouwens nog dat opbrengsten uit het transportbedrijf in vastgoed stoppen als een prima investering werd gezien. “Maar het afgelopen jaar heeft veel veranderd. Je ziet dat economie en ook je eigen bedrijf beïnvloed kunnen worden van buitenaf, op een wijze die je niet voor mogelijk had gehouden. Het afstoten van ons vastgoed zie ik als risicospreiding. Logistiek vastgoed is ook gewild momenteel en wordt er aanzienlijk meer geboden dan een paar jaar geleden”, aldus Dennis Nouwens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer