N+P Group en Henk Smid Transport samen verder • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

N+P Group en Henk Smid Transport samen verder

Na een samenwerking van meer dan 27 jaar tussen de N+P Group en Henk Smid Transport zijn vorig jaar de gesprekken gestart tussen de directies van de N+P Group en de K&DTC groep over een deelneming van de N+P Group in Henk Smid Transport. Per 1 augustus 2022 zijn de aktes gepasseerd en is de overname een feit.

Door gezamenlijk de toekomst te betreden zijn er veel synergievoordelen, melden de bedrijven in een gezamenlijke verklaring. Samen hebben de beide ondernemingen een groter volume, worden transportcapaciteit en klantvolume vastgelegd, is er een breder aanbod van transport mogelijk, kunnen vrachten nog beter en efficiënter worden gecombineerd en kunnen de beide ondernemingen enorm profiteren van elkaars netwerk en kennis.

Door deze samenwerking kan de N+P Group haar groei vormgeven met eigen transportcapaciteit. Hierdoor zijn ze minder afhankelijk van de markt(werking) en kunnen ze hun klanten nog beter bedienen. Daarnaast kan er door de gecombineerde planning een forse winst worden behaald op het reduceren van lege kilometers, dit in combinatie met het gebruik van HVO100 door een gedeelte van het wagenpark zorgt ook nog eens voor een enorme CO2 reductie.

Voor de K&DTC groep, waar Henk Smid Transport onder viel, betekent deze samenwerking een bevestiging van hetgeen ze nastreven. Onder het mom van #samensterker streven ze altijd naar samenwerking(en) binnen de markt waarin ze werkzaam zijn. Door open en transparant richting klanten, leveranciers en ook concullega’s te zijn hebben ze altijd geprobeerd de markt gezond te krijgen en ook gezond te houden. Iedereen waar mee wordt samengewerkt wordt dan ook als partner gezien, waarbij een lange termijnstrategie altijd voorop staat.

Een bundeling van krachten met een van zijn grootste partners zorgt voor Henk Smid Transport dat transportvolumes worden vastgelegd en er een stabiele basis wordt gelegd voor de gezamenlijke toekomst. De markt waarin de N+P Group werkzaam is, is een groeimarkt die enorm belangrijk is voor de verduurzaming van de wereld. Dat de K&DTC groep hier nu onderdeel van mag zijn is natuurlijk een kroon op haar werk.

Henk Smid Transport is specialist op het gebied van transport met walking floors. Het huidige werkgebied omvat vooral Nederland, België en Duitsland. Echter zijn Luxemburg, Denemarken, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk ook niet onbekend. Henk Smid Transport beschikt over alle (afval)vergunningen voor het vervoer van groene lijst, gele lijst en ADR afval. Ook zijn ze geregistreerd voor het vervoer van dierlijke restproducten. Dagelijks worden er zo’n 20 walking floors gepland.

De N+P Group, opgericht in 1992, heeft zich gespecialiseerd in de productie en levering van alternatieve materialen op basis van afval voor verschillende industrieën. Dankzij de uitgebreide kennis en ervaring van N+P profiteren veel industrieen van de materialen die N+P produceert en/of levert. N+P is een van de meest innovatieve en baanbrekende bedrijven op het gebied van productie en levering van alternatieve brandstoffen op basis van afval, N+P’s strategie is om fossiele brandstoffen te vervangen door niet-recyclebare papier- en plastic afvalfracties. Zo besparen onze klanten enorm op hun productiekosten en CO2-uitstoot. Daarnaast opereert N+P sorteerinstallaties waarbij zoveel mogelijk materiaal gesorteerd wordt in mono-stromen voor recycling. Sinds de oprichting heeft N+P ook gewerkt aan het leveren van alternatieve grondstoffen, het vervangen van primaire materialen en het bijdragen aan goedkopere en schonere productieprocessen.

De K&DTC groep bestaat uit Koning & Drenth BV, DTC Surhuisterveen BV en Henk Smid Transport & Expeditie. DTC is Dé Transport Compagnon en specialist op het gebied van vervoer van afval, maar kan daarnaast ook alle andere soorten ladingen vervoeren. Het huidige werkgebied omvat Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. DTC beschikt over alle (afval)vergunningen voor het vervoer van groene lijst, gele lijst en ADR afval. Tevens zijn ze geregistreerd voor het vervoer van dierlijke restproducten. Dagelijks rijden er 55 combinaties bestaande uit walking floors, tautliners en containerauto’s. DTC is al sinds 2011 een solide partner van de N+P Group.

Koning en Drenth is specialist op het gebied van losgestorte goederen. Naast het vervoer met walking floors, (vloeistofdichte) kippers en containerauto’s rijdt het bedrijf ook met ADR containers, mestopleggers en tautliners. Dagelijks worden er op dit moment zo’n 40 combinaties aangestuurd. Hun werkgebied is Nederland, Duitsland, België, Verenigd Koninkrijk, Luxemburg en Denemarken. Koning en Drenth beschikt over alle benodigde (afval)vergunningen voor het vervoer van groene lijst, gele lijst en ADR afval. Tevens zijn ook zij geregistreerd voor het vervoer van dierlijke restproducten en zijn ze GMP gecertificeerd. Daarnaast beschikt Koning en Drenth over een eigen werkplaats, wasstraat, spoelplek en een 24u pechdienst voor trucks & trailers. K&D is al sinds 2001 een solide partner van de N+P Group.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer