AB Texel Group neemt Van Wieren International over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

AB Texel Group neemt Van Wieren International over

Logistiek dienstverlener AB Texel Group neemt per 1 november 2020 transportbedrijf Van Wieren International over. Met deze overname verstevigt de onderneming naar eigen zeggen zijn activiteiten in het koel- en het pootgoedtransport. De overname past in de strategie van AB Texel Group om in de dienstverlening mee te groeien met zijn klanten.

 Van Wieren International is gespecialiseerd in groupagetransport van en naar Italië. De onderneming vervoert vooral diepgevroren en verse producten naar Italië en maakt hiervoor gebruik van koeltrailers. Naast koelers beschikt Van Wieren over schuifzeiltrailers voor het transport van aardappelen naar de Nederlandse havens om wereldwijd te worden verscheept.

AB Texel Group is eveneens gespecialiseerd in het transport van aardappelen en gekoelde foodproducten. Daarnaast vervoert het bedrijf veevoer, meel en (vloeibare) zuivel.

Peter van Wieren, directeur en eigenaar van Van Wieren International: “Ik heb deze stap gezet om in een zeer concurrerende markt onze klanten ook op de lange termijn te kunnen blijven bedienen en continuïteit te waarborgen voor onze medewerkers. Wij, de medewerkers en ik, blijven ons binnen AB Texel Group inzetten voor onze klanten. AB Texel Group en Van Wieren hebben voor een deel dezelfde klanten. Beide ondernemingen hebben kwaliteit hoog in het vaandel en zorgen goed voor hun medewerkers.”

Dennis Wetenkamp, directeur van AB Texel Group, vult aan: “Bij AB Texel Group zetten we in op verdere ontwikkeling van het pootgoedtransport. Ook het koeltransport is voor ons een groeimarkt. De overname van Van Wieren International sluit daar naadloos op aan. Daarnaast zien we bij Van Wieren International dezelfde nuchtere mentaliteit en drive als bij AB Texel Group. We hebben dan ook alle vertrouwen in een goede samenwerking.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer