Combex Bouwlogistiek neemt May Transporte over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Combex Bouwlogistiek neemt May Transporte over

Combex Bouwlogistiek heeft per 5 mei 2022 het Duitse May Transporte GmbH overgenomen. De overname betekent voor de divisie bouwlogistiek van AB Transport Group een substantiële uitbreiding van de activiteiten in Duitsland. Daarmee past de overname in de strategie om ook in de Duitse markt een sterke speler te zijn, leidend door zijn expertise, capaciteit en flexibiliteit. Na de toevoeging van May Transporte telt de divisie bouwlogistiek zo’n 300 trekkende eenheden, ruim 500 opleggers, 375 medewerkers en meerdere vaste charters.

Combex Bouwlogistiek en May Transporte hebben beiden veel kennis en ervaring in het transport van (prefab) beton- en bouwmaterialen. Door deze overname en de al bestaande samenwerking met Driessen Speciaaltransport ontstaat een groot en dicht netwerk in de Benelux en Duitsland waardoor materieel efficiënter ingezet kan worden.

Combex verwerft met de overname van May een substantiële positie in de Duitse markt. Door de bundeling van expertise en capaciteit ontstaat een sterke speler met voldoende slagkracht en flexibiliteit om goed in te kunnen blijven spelen op de groeiende en veranderende vraag vanuit de markt en daarmee de dienstverlening naar klanten in Nederland en Duitsland ook op lange termijn op hoog niveau te houden.

Naast May Transporte maakt ook May Reparatur Services onderdeel uit van de overname. De overname behelst daarmee naast de transportactiviteiten, medewerkers en het volledige wagenpark ook de garage. May Transporte blijft als zelfstandig bedrijf opereren. Vanuit de vestiging van May in Rheinböllen zal Combex de activiteiten in Duitsland verder ontwikkelen.

“Met het toevoegen van May aan de Combex-familie nemen we een belangrijke volgende stap in het verder ontwikkelen van de bouwdivisie en het blijvend meegroeien met onze klanten en vraag uit de markt”, aldus Frank van Kerkhof, directeur van Combex Bouwlogistiek.

Mathias May, May Transporte:  “De overname door Combex garandeert niet alleen continuïteit voor zowel medewerkers als klanten, maar ook de capaciteit en flexibiliteit die klanten mogen verwachten.” De overname is begeleid door Transcare.

2 reacties op “Combex Bouwlogistiek neemt May Transporte over

  • Harrie

    in de bouwmaterialen is het nu net als in de bulk in de negentiger jaren, toen was het de vraag wanneer er VOS op de grill kwam te staan, nu wanneer het Combex of Essers wordt. het zal er allemaal wel bij horen maar leuker wordt het er niet op.

    1. Stickie

      @harrie, dat klopt helemaal maar je weet zelf hoe dat met Vos afgelopen is het kan heel snel gaan zoals bij AB Texel/Combex maar nog sneller achter weer achteruit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer