Ga naar hoofdinhoud

DSV neemt Panalpina over

De Deense logistieke gigant DSV neemt het Zwitserse Panalpina over. Naar verluidt is met de overname een bedrag van 4,1 miljard euro gemoeid.

DSV bood 196 Zwitserse frank per aandeel nadat het eerder 170 Zwiterse frank per aandeel bood. Toen zei Panalpina nee, nu zegt het ja.

Panalpina is actief op het gebied van lucht- en zeevracht en andere logistieke diensten. Het in Basel gevestigde bedrijf heeft vijfhonderd kantoren in zeventig landen, met ongeveer 14.000 werknemers.

Peter Ulber, voorzitter van de raad van bestuur van Panalpina, reageert: “In de afgelopen weken heeft Panalpina’s raad van bestuur en management verschillende strategische initiatieven verkend en gesprekken gevoerd met DSV over een mogelijke fusie. De raad van bestuur is van mening dat het bijgewerkte voorstel van DSV zeer aantrekkelijk is. De kwaliteit van de medewerkers van Panalpina, de sterke positie van het bedrijf als een van ’s werelds toonaangevende leveranciers van supply chain-oplossingen en zijn speciale competenties en knowhow in lucht- en zeevracht dragen daar aan bij. De raad van bestuur beveelt de aandeelhouders van Panalpina aan om het aanbod te accepteren. We kijken er naar uit om samen met DSV een bijdrage te leveren aan de oprichting van een van ’s werelds grootste transport- en logistieke bedrijven. Onze klanten zullen kunnen profiteren van een sterker netwerk- en dienstenaanbod en nieuwe competenties en vaardigheden.”

Kurt Larsen, bestuursvoorzitter van DSV: “Een combinatie van DSV en Panalpina versterkt onze positie als toonaangevend wereldwijd expeditiebedrijf verder, samen kunnen we een sterk wereldwijd netwerk en een uitgebreid dienstenaanbod aan onze klanten presenteren, wat onze concurrentiepositie in de sector verder verstevigt. Panalpina is een geweldig bedrijf en we zijn erg blij met deze mogelijkheid om de krachten te bundelen en de getalenteerde medewerkers van Panalpina te verwelkomen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer