Gebr. Hoefnagels overgenomen door H. Essers • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Gebr. Hoefnagels overgenomen door H. Essers

De Belgische transportonderneming H. Essers neemt Gebr. Hoefnagels Transport over. Hoefnagels heeft vestigingen in Asten en Weert. “Met deze overname worden we marktleider in de Benelux voor de logistieke dienstverlening voor alle bouw-, infrastructuur- en nutsbedrijven,” aldus CEO Gert Bervoets van H. Essers.

H. Essers wil de overname effectief laten zijn vanaf 30 oktober van dit jaar. Vanaf die datum werken de 222 medewerkers van Gebr. Hoefnagels voor H. Essers en verandert ook het bijna 160 eenheden grote wagenpark van eigenaar. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Gebr. Hoefnagels Transport is in Nederland een van de grotere logistieke dienstverleners in de bouw- en industriesector, met specialisaties op gebied van exceptioneel transport en bouwmaterialen. Het bedrijf bestaat meer dan 75 jaar en heeft zich in de loop der jaren steeds meer toegelegd op dit transport. 

Door het toenemend gebruik van prefabelementen en modulaire bouwprocessen, waarbij kant-en-klare eenheden vooraf gemonteerd worden, stijgt ook de vraag naar passende logistieke mogelijkheden voor deze elementen. H.Essers Infrastructure speelt al een poos in op die vraag en was al een belangrijke speler in een groeiende nichemarkt. “De overname van Gebroeders Hoefnagels Transport, goed voor 25 miljoen euro omzet, stelt ons in staat om onze diensten én vloot uit te breiden en zo een one-stop-shop provider te worden die alle type voertuigen in huis heeft om ieder bouwgerelateerd element te vervoeren”, aldus Bervoets. “Zo kunnen we nog klantgerichter te werk gaan. Bovendien is de overname een mooie gelegenheid om enerzijds onze activiteiten in Nederland uit te breiden en anderzijds daar onze sterke expertise van nutsbedrijven in te zetten.”

Voor de huidige eigenaren, Jan en Aloys Hoefnagels, biedt de overname een ideale gelegenheid om de toekomst van hun familiebedrijf en die van hun team te verzekeren. Sinds 1943 is het bedrijf, dat nationaal en internationaal actief is, uitgegroeid tot een professioneel transportbedrijf dat bekend staat om zijn flexibiliteit en klantgerichtheid. “Ondanks de sterke groei, hebben we het familiale karakter van ons bedrijf altijd weten te behouden”, aldus Jan en Aloys Hoefnagels die, net als hun team van 222 medewerkers, aan de slag blijven binnen het bedrijf.

De vloot van Hoefnagels telt 155 trekkers. Met die toevoeging aan capaciteit zal H.Essers voor de infrastructuurlogistiek markt beschikken over 389 trucks en 869 trailers. “De overname is op allerlei vlakken een strategisch sterke stap die ruime groeikansen biedt”, vertelt Eric Epding, Business Unit Manager Infrastructure bij H.Essers. “Ten eerste versterken wij ons nog verder op het vlak van flexibiliteit en klantgerichtheid: troeven waar H.Essers om bekend staat. Anderzijds zetten we met deze overname in op de complementariteit binnen de Benelux-regio. Dit houdt in dat we de oplossingen voor onze klanten grensoverschrijdend kunnen optimaliseren.”

De overname van Hoefnagels Transport past in de groeistrategie van de business unit Infrastructure van H.Essers. “We sluiten niet uit dat er meer overnames zullen volgen in de toekomst”, zegt Gert Bervoets. “H.Essers blijft openstaan voor alle mogelijkheden die onze strategische positionering in de markt verder kunnen verstevigen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer