GXO heeft ruim 1 miljard over voor Clipper Logistics • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

GXO heeft ruim 1 miljard over voor Clipper Logistics

GXO, de succesvolle contract logistieke afsplitsing van XPO, wil Clipper Logistics overnemen. De twee bedrijven hebben een voorlopige overeenkomst bereikt. GXO betaalt $ 1,3 miljard (€1,15 miljard) in contanten en aandelen voor de logistieke dienstverlener uit Groot-Brittannië.

De combinatie zou “de kansen voor beide bedrijven in de snelgroeiende e-commerce / e-fulfilment-gebieden vergroten”, aldus een persbericht. De opkomende sector is een belangrijk aandachtspunt voor GXO, dat afgelopen zomer het op één na grootste contractlogistiekbedrijf ter wereld werd toen het afsplitste van XPO Logistics.

Clipper is een omnichannel logistieke dienstverlener voor de detailhandel waarvan tweederde van zijn omzet is gekoppeld aan e-commerce en retourzendingen. Het bedrijf heeft twee divisies: logistiek met toegevoegde waarde, waaronder e-fulfilment, retourlogistiek en andere logistieke diensten; en een verkoop- en servicesegment voor bedrijfsvoertuigen.

“Onze twee bedrijven hebben een zeer complementair serviceaanbod, klantenportfolio’s en aanwezigheid in het VK en Europa, en we zijn natuurlijke partners met een zeer sterke culturele fit”, vertelde Malcolm Wilson, CEO van GXO, aan FreightWaves in een verklaring.

Clipper Logistics heeft ook een Nederlandse vestiging, in Venray.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer