Hapag-Lloyd neemt NileDutch over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hapag-Lloyd neemt NileDutch over

De Nederlandse containerspecialist Nile Dutch is overgenomen door Hapag-Lloyd. NileDutch is specialist in containervervoer naar West-Afrika.

Met meer dan 40 jaar expertise is NileDutch een van de toonaangevende aanbieders van containerdiensten van en naar West-Afrika. Het bedrijf is aanwezig op 85 locaties over de hele wereld en heeft 16 eigen kantoren in Nederland, België, Frankrijk, Singapore, China, Angola, Congo en Kameroen. Met 10 lijndiensten, circa 35.000 TEU vervoerscapaciteit en een containervloot van circa 80.000 TEU verbindt het bedrijf Europa, Azië en Latijns-Amerika met West- en Zuid-Afrika. NileDutch, met het hoofdkantoor in Rotterdam, heeft wereldwijd zo’n 350 medewerkers in dienst.

“Afrika is een belangrijke strategische groeimarkt voor Hapag-Lloyd. De overname van NileDutch versterkt onze positie in West-Afrika en zal een uitstekende aanvulling zijn op onze bestaande activiteiten op het continent. Ons gecombineerde klantenbestand zal profiteren van een dichter netwerk van en naar Afrika, alsmede van een veel hogere frequentie van afvaarten. Wij heten de nieuwe collega’s van NileDutch van harte welkom en hopen dat wij samen onze activiteiten in Afrika in de komende jaren verder kunnen ontwikkelen,” aldus Rolf Habben Jansen, CEO van Hapag-Lloyd.

Wim van Aalst, president van NileDutch, voegde hieraan toe: “Hapag-Lloyd en NileDutch passen heel goed bij elkaar en ik ben blij dat we onze krachten bundelen. De combinatie van onze activiteiten en expertise in West-Afrika met het wereldwijde netwerk van Hapag-Lloyd zal ons in staat stellen de volgende stap te zetten en de Afrika-activiteiten verder te ontwikkelen.”

De afronding van de transactie is afhankelijk van de goedkeuring van de verantwoordelijke mededingingsautoriteiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer