Ga naar hoofdinhoud

Hyzon neemt Orten over

Hyzon Motors heeft onlangs de Duitse bedrijven Orten Betriebs en Orten Electric Trucks overgenomen. Orten is gespecialiseerd in de bouw en ombouw van innovatieve truck- en trailercarrosserieën voor voornamelijk de drankenindustrie. De transactie zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022 worden afgerond.

De overname brengt drie volledig operationele productiefaciliteiten en een team van meer dan 80 werknemers onder de paraplu van Hyzon. De werknemers van Orten zijn ervaren in elektrificatie, retrofitting en carrosseriebouw, allemaal cruciale elementen van het FCEV-bouwproces van Hyzon. Bovendien beschikt het management van Orten over uitgebreide en langdurige relaties met klanten in heel Duitsland.

De complementaire productlijnen van Hyzon en Orten, in combinatie met de carrosserie- en aandrijflijnkits van Orten, bieden een totaaloplossing voor klanten die hun wagenpark willen omvormen naar een emissieloos wagenpark: voertuigen tot 26 ton kunnen worden omgebouwd tot Orten’s bestaande aanbod van batterij-elektrische voertuigen, terwijl aan de operationele vereisten van middelgrote en zware bedrijfsvoertuigen kan worden voldaan met de FCEV’s van Hyzon.

Verwacht wordt dat Duitsland in de komende jaren een belangrijke wereldmarkt voor emissievrije bedrijfsvoertuigen zal worden. De Europese Unie kondigde onlangs een totaal verbod aan op de verkoop van auto’s met verbrandingsmotor vanaf 2035 en Duitsland biedt verschillende stimulansen om zware voertuigen van de diesel af te halen, waaronder enkele die subsidies verstrekken tot 80% van de extra investeringskosten voor het elektrisch gaan rijden in vergelijking met het vervangen van voertuigen door diesel equivalenten; en nog hogere subsidieniveaus voor sommige openbare wagenparken.

“We zijn er trots op dat we ons team en ons bereik kunnen uitbreiden via zo’n gewaardeerde en innovatieve leverancier van oplossingen in de Duitse logistiek”, aldus Craig Knight, CEO van Hyzon Motors. “We kijken ernaar uit om samen te werken met het Orten-team om de overgang van Duitsland naar nuluitstoot te versnellen door middel van waterstofbrandstofceltechnologie, en om de klantrelaties die Orten heeft in de drankenindustrie te verdiepen om het potentieel van Hyzon FCEV’s op te nemen.”

“Terugkijkend op een geschiedenis van bijna 100 jaar van het brengen van innovatieve oplossingen voor onze commerciële en gemeentelijke klanten, zijn we blij en trots om onze krachten te bundelen met Hyzon om te bouwen aan een betere toekomst”, voegt Robert Orten, lange termijn eigenaar en CEO van de Orten-groep toe. “Als pionier op het gebied van batterij-elektrische vrachtwagens hebben wij nu de mogelijkheid om onze eigen knowhow op het gebied van elektrificatie en carrosseriebouw uit te breiden. Ik wil mijn dank uitspreken aan mijn medewerkers, klanten en leveranciers en kijk uit naar een succesvolle samenwerking met Hyzon.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer