Ga naar hoofdinhoud

Katoen Natie neemt warehouseactiviteiten over van Nijhof-Wassink in Polen

Katoen Natie en Nijhof-Wassink hebben een overeenkomst bereikt betreffende de overname van de Warehousing and Value Added Logistics- activiteiten van het logistieke centrum van Nijhof-Wassink in Kutno, Polen. Met deze overname verstevigt Katoen Natie haar wereldwijde marktleider in de logistiek voor de (petro)chemische industrie.

Bij de overname hoort het terrein van 25,5 ha, 42 silo’s, 15.000 m² buitenopslagruimte, 5 warehouseloodsen met een totale overdekte oppervlakte van 40.000 m² en de overige (kantoor)gebouwen. Ook de lopende contracten en de medewerkers van het logistiek centrum worden door Katoen Natie, op een nog nader te bepalen tijdstip, overgenomen. Katoen Natie heeft besloten om de verworven faciliteiten onmiddellijk uit te breiden met extra warehouseloodsen met een totale oppervlakte van 16.000 m² en 42 extra silo’s in de zeer nabije toekomst.

De medewerkers, werkprocessen en faciliteiten van het logistiek centrum van Nijhof-Wassink in Polen staan in de markt bekend als een zekerheid op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en hoogwaardige service. De warehouseactiviteiten van Nijhof-Wassink zijn in de afgelopen jaren zeer snel gegroeid. Om hier de markt goed te blijven volgen heeft Nijhof-Wassink gekeken hoe ze hun opslag- en overslagfaciliteiten verder konden uitbreiden. Tijdens dit proces kwam Katoen Natie, een zeer bekende en wereldwijde speler in de markt, in beeld.

Met Katoen Natie die haar ambities in Polen tot uitdrukking bracht, bespraken beide partijen de mogelijkheid van een overname. Aangezien Nijhof-Wassink en Katoen Natie bedrijven zijn met een vergelijkbare cultuur en visie op de bedrijfsvoering, werd er een overeenkomst bereikt die de continuïteit, stabiliteit en groei voor alle belanghebbenden garandeert.

De overname geldt enkel voor het Logistiek Centrum in Kutno, Polen. Alle transportactiviteiten van Nijhof-Wassink en de vijf Volvo- en Renault Trucks-dealerbedrijven in Polen blijven actief onder de Nijhof-Wassink Groep. Met meer dan 400 Poolse medewerkers blijft Nijhof-Wassink een belangrijke zakenpartner en werkgever in Polen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer