Lineage mag Kloosterboer overnemen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Lineage mag Kloosterboer overnemen

Lineage Logistics mag de Kloosterboer Groep overnemen. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over voor gekoeld vervoer, verwerking en opslag van voedsel. Het is niet aannemelijk dat Lineage door deze overname de prijzen kan verhogen, de kwaliteit kan verminderen of minder aan innovatie zal doen. Daarom keurt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) deze overname goed.

Lineage is een wereldwijde speler op het gebied van gekoeld vervoer, verwerking en opslag van voedsel. In Nederland heeft Lineage een aantal vrieshuizen, geen koelhuizen. Deze vrieshuizen staan in het binnenland van Nederland en worden gebruikt voor onder andere de opslag van aardappelproducten, groente, ijs en bakkerijproducten. De Kloosterboer Groep heeft koel- én vrieshuizen, met name in en rond Nederlandse havens, vooral voor vis, vruchtensappen en aardappelproducten.

Beide partijen zijn actief in de opslag van aardappelproducten. Lineage krijgt op het eerste gezicht na de overname op dit segment een sterke positie met veel opslagcapaciteit. De overname verandert echter weinig in de concurrentieverhoudingen in dit segment. Het grootste deel van de capaciteit ligt vast in langlopende contracten. Het onderzoek van de ACM heeft ook laten zien dat voor aardappelverwerkers voldoende alternatieven overblijven na de overname.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer