Management buy-out bij Roemaat Transport • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Management buy-out bij Roemaat Transport

Afgelopen zaterdag heeft Thomas Kruip, algemeen directeur van Aloys Roemaat Transport, te Lichtenvoorde, bekend gemaakt de aandelen over te nemen van de huidige investeerder. Samen met Peter Roemaat heeft hij als nieuwbeklonken eigenaar het doel om de gezonde groei van het transportbedrijf voort te zetten.

Onder het genot van een lenteborrel zijn de medewerkers van Roemaat Transport op de hoogte gebracht van de overname. Tijdens een presentatie werd de medewerker meegenomen in het ontstaan, de groei en de toekomst van het transportbedrijf onder het motto ‘Samen verder onderweg’.

Thomas Kruip

Vorig jaar kreeg Thomas Kruip de mogelijkheid om de aandelen over te nemen van de huidige investeerder Jan Paas. Hij heeft dit met beide handen aangepakt: “Voor mij was dit een kans om mijn ambitie voor het ondernemerschap waar te maken. Als algemeen directeur van Roemaat Transport ben ik dagelijks betrokken bij de uitvoering van ons nieuwe beleid. Gezonde groei, innovatie en focus op personeel en klanten zijn hierbij de pijlers. Met goede mensen om mij heen zetten we samen en gedreven onze doelen voort. Jan is altijd een betrokken aandeelhouder geweest. Zo kon Roemaat Transport groeien tot het innovatieve bedrijf dat het nu is.”

Peter Roemaat: “De toekomst en continuïteit van ons familiebedrijf is door de overname van Thomas gewaarborgd. Een jonge ondernemer aan het roer die de Achterhoekse mentaliteit begrijpt. Voor mij is het allerbelangrijkste dat de sfeer en gezelligheid in ons hechte bedrijf blijft. Er wordt hard gewerkt, maar er is zeker ook tijd voor een geintje.”

Aloys Roemaat richtte het familiebedrijf in 1964 op samen met zijn vrouw Marietje. Klein begonnen in het centrum van Lichtenvoorde, acht jaar later vertrokken naar Van der Heijdenstraat, waar nu een gele supermarkt zich gevestigd heeft. Ook hier groeide het bedrijf al snel uit zijn jasje en in 1987 werd besloten om te vertrekken uit het centrum en zich te vestigen op de huidige locatie: Albert Schweitzerstraat. Inmiddels met 12 vrachtauto’s en 17 man personeel.

In 1990 nam zoon Peter Roemaat het stokje over en het groeide al snel naar 50 man personeel en 30  auto’s. Nieuwe klanten werden aangeboord en de groei bleef doorgaan. Specialisatie werd de kracht van het transportbedrijf.

In 2016 waren er 85 medewerkers in dienst en er waren zo’n 40 auto’s onderweg. Jan Paas werd aangetrokken als investeerder en toekomstplannen werden gemaakt. Het doel was om te investeren in materieel en vooral in personeel, om voor de toekomst klaar te zijn. Sinds 2019 werd Thomas Kruip officieel benoemd als algemeen directeur.

Met een nieuw managementteam is Roemaat Transport gaan groeien in de dienstverlening. De huidige diensten bestaan uit wereldwijd transport: eigen stukgoedtransport Benelux (24 uurs) en Duitsland (24-72 uurs), specialist in kooiaap leveringen, dropshipment van B2C, ADR-goederen, dedicated transport en forwarding. Ook warehousing is een van de specialisaties van Roemaat Transport geworden. Daarnaast zitten zij ‘inhouse’ bij een samenwerkingspartner. Roemaat ontzorgt de klant door de distributie, warehousing en transport uit handen te nemen.

Kruip: “Nu in 2022 zitten we op 173 personeelsleden, 70 eigen trekkers en bakwagens, 85 opleggers en aanhangers en 34 meeneemheftrucks, de zogeheten kooiapen. We sturen dagelijks ongeveer 100 auto’s aan op de weg. We blijven op alle vlakken groeien in de goede richting. Gezien onze groei en ruimtetekort hebben we als Roemaat Transport hele mooie plannen. Dit jaar wordt er gestart met de bouw van onze nieuwe vestiging in Varsseveld. We hebben een stuk grond aan de Markenweg gekocht van ruim 11.000 m2.  Daar gaan we op een duurzame manier een nieuwe extra vestiging neerzetten voor opslag en warehousing. De komende jaren willen we de groene doelstellingen van ons bedrijf verder behalen. Door de aanschaf van de LNG-truck en elektrische kooiapen zijn we al een stap in de goede richting. Ook blijft onze kwaliteit en het altijd verbeteren ervan, hoog in het vaandel staan.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer