Raben neemt Italiaans Sittam over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Raben neemt Italiaans Sittam over

Logistiek dienstverlener Raben Group vergroot zijn aanwezigheid in Italië met de overname van Sittam SrL. In overeenstemming met de afspraak om de samenwerking tussen Raben en Sittam te versterken, zal Raben in juli 2019 haar aandeel in Sittam uitbreiden naar 51 procent en meerderheidsaandeelhouder worden. Sittam is marktleider in groupagevervoer op de Italiaanse markt. De overname is bedoeld om de positie van beide bedrijven in de Italiaanse en Europese markten te versterken. Raben had al een aandeel van 20 procent in Sittam.

Het uitbreiden van het productportfolio en het vergroten van de operationele uitmuntendheid om de klanttevredenheid te verhogen, zijn strategische doelen die door beide organisaties worden nagestreefd. Dat is de reden waarom Sittam en Raben Group in de tweede helft van april een overeenkomst hebben bereikt om hun samenwerking aan te scherpen door veranderingen in eigendom en management.

Het resultaat van de overeenkomst is de beslissing, waarna de Raben Group haar aandeel in Sittam tot 51 procent zal verhogen in juli 2019, en de familie Bertola, de voormalige eigenaar van Sittam, een langetermijnaandeelhouder blijft met 49 procent van de aandelen . Bovendien besloten de eigenaars samen om het bedrijfskapitaal te verhogen om de uitdagingen van de moderne wereld met een sterkere positie het hoofd te bieden.

Daarnaast werd eind april 2019 de leiding van Sittam Srl versterkt door Wojciech Brzuska, een Raben Group-manager met meer dan 20 jaar ervaring in de TFL-sector. Hij neemt de rol over als de CEO van Sittam.

“Italië is momenteel partner # 4 in de wereldwijde internationale uitwisseling, en daarom is de ontwikkeling van verbindingen van en naar deze markt uitermate belangrijk vanuit het oogpunt van de strategie van de Group. De aanhoudende transformatie is de volgende stap op weg naar integratie tussen Raben en Sittam Italië. Na het lanceren van Sittam groupage-verbindingen met Centraal-Europa en Nederland, en vervolgens een netwerk van dagelijkse verbindingen van / naar Duitsland, is het tijd voor de volgende mijlpaal”, aldus Wojciech Brzuska.

De voortdurende transformatie maakt deel uit van de internationale strategie van de Raben Group. Het gevolg is een grotere klanttevredenheid en een sterkere positie van beide bedrijven, niet alleen op het Italiaanse, maar vooral op de Europese en wereldwijde markt. De overname bevestigt de nog nauwere samenwerking tussen de twee bedrijven.

Sittam werkt actief samen met vele toonaangevende bedrijven in verschillende industrieën op de Italiaanse markt. Voor huidige partners betekent de overname van het meerderheidsaandeel van de Raben Group geen drastische veranderingen. Het bedrijf zal blijven samenwerken met bestaande bedrijven volgens de eerder overeengekomen regels.

Raben Group nam het belang van 20 procent in Sittam over in april 2017. De bedrijfszetel en het centrale magazijn bevinden zich in Cornaredo, in de buurt van Milaan. Tijdens de 50 jaar van activiteiten heeft Sittam een sterke positie opgebouwd op de internationale groupagemarkt in Italië en daarbuiten, en heeft het zijn netwerk geconsolideerd in heel Europa, het Gemenebest van Onafhankelijke Staten en het Midden-Oosten. Het bedrijf biedt ook zee- en luchtvracht in samenwerking met meer dan 90 partners, met wie Sittam van plan is om de samenwerking op lange termijn voort te zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer